kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Joker-Maxi Toys

Oda değil, eğlence merkezi

30.11.2007
Özellikle metropollerde büyüyen çocuklar, odalarında daha çok vakit geçiriyor. Durum böyle olunca da çocuk odasının dekorasyonu giderek daha çok önem kazanıyor. Artık çocuk odaları eğlence merkezlerini aratmıyor..
Çocuklar için ergonomik, güvenli ve rahat mobilyaların önemi tartışılmaz bir gerçek. Bunun yanı sıra artık onların keyifli vakit geçirmelerine yönelik birçok aksesuar da tasarlanıyor. Evin küçük fertleri için kaydıraktan salıncağa çeşitli eğlenceli aksesuarların yanı sıra birbirinden sevimli aydınlatmalar, çalışma masaları, sandalye ve tabureler, halılar, perdeler de bulmak mümkün. Çocuğunuzun odasını dekore ederken uğrayabileceğiniz adreslerden biri IKEA. Mağazanın çocuk reyonunda aksesuar konusunda seçenek oldukça fazla. Burada ahşap çalışma masa ve sandalye takımları, çadırlar, salıncaklar, sallanan atlar ve oyuncak kutuları bulabilirsiniz. Bir çocuk odasında olmazsa olmazların başında oyuncak kutusu yer alıyor. IKEA'daki katlanan ve duvara asılabilen oyuncak kutuları son derece kullanışlı. Çocuk odalarının dekorasyonu öyle önem kazandı ki, artık birçok marka, tasarım koleksiyonlarına bu bölümü de eklemiş durumda. Örneğin Koleksiyon mağazalarında ilginç tasarımlarıyla dikkat çeken çeşitli aksesuarlar bulabilirsiniz. Miriam Mirri tasarımı olan Beba Light adlı fişli aydınlatma ürünü hoş bir çocuk odası aksesuarı. Ayrıca çocuk odasında loş bir ışık oluşturmak için ideal bir ürün. Birçok çocuğun hayallerinde bir ağaç ev vardır. Artık öyle tasarımlar yapılıyor ki, ağaç evi çocuğun odasında kurmak mümkün. Tabii odanın biraz geniş olması şart. Çocukların hayal gücüyle tasarlanmış, şık, eğlenceli ve çevreye duyarlı çözümler sunan Treehouse'da bunu bulabilirsiniz. Treehouse, Angelina Jolie, Sarah Jessica Parker, Gwen Stephanie, Liv Tyler gibi dünyaca ünlü, şık ve çevreye duyarlı annelerin çocukları için tercih ettikleri TEA Collection, No Added Sugar, Salvor gibi 30'un üzerinde giyim, mobilya ve oyuncak markasını, ilk defa Türkiye'ye getirmiş adres.

YARIŞ PİSTİ GİBİ HALI
Habitat mağazasında da çocuk odalarına yönelik çok keyifli aksesuarlar var. Aydınlatmadan nevresim takımına, komodinden çalışma masasına farklı tasarıma sahip ürünler bulunuyor. Ev şeklindeki raf ünitesi ve yarış pisti şeklindeki halı, çocuk odası için keyifli olabilecek alternatifler. Çocuk odaları için Bellona'nın da Disney kahramanlarının süslediği eğlenceli halı modelleri var. Tweety desenli halıları da tercih edebilirsiniz. Eğlencede sınır tanımayan çocuklar için hem oyuncak hem de dekoratif bir şeklinde kullanılabilecek bir çok obje bulabilirsiniz. Joker-Maxi Toys mağazalarındaki Smoby Tefal Lüks elektronik mutfak ve aksesuarları veya Smoby Black& Decker el aletleri ve aksesuarları oldukça keyifli birer alternatif. Bu iki ürün çocuğunuzun odasının bir bölümünü mutfak veya atölye şeklinde kullanmasına olanak sağlıyor. Mutfakta neler yok ki, ekmek kızartma makinesi, su ısıtıcısı, mikser, buzdolabı, fırın, havalandırma, gerçek bir musluk ve daha birçok şey... Hem internet üzerinden hem de mağazalarında satış yapan e-bebek.com çatısı altında da çocuk odalarına yönelik farklı markaların ürünleri sunuluyor. Chicco marka portakal şeklinde masa ve sandalye takımı çocukların hoşça vakit geçirebilmeleri için tasarlanmış. Mamas&Papas marka sallanan hayvanlar serisi de çocuk odasında şık ve eğlenceli bir aksesuar olarak düşünülebilir. Canlı renkleri ve yumuşak oturma bölümü olan bu oyuncaklar, sağlamlığı ve güvenilirliğiyle de öne çıkıyor. Çocuk odalarının aydınlatması da ayrı bir önem taşıyor. Çilek Mobilya'da aydınlatma konusunda seçenek oldukça fazla. Kuzulu, kelebekli, deniz temalı masa lambalarının yanı sıra şık tavan aydınlatmaları da var. Homev.com.tr adlı internet sitesinde de çocuk odası aydınlatması konusunda farklı seçenekler bulabilirsiniz. Arı veya bir uçak şeklindeki aydınlatma ürünleri tercih edilebilir.
Haberin fotoğrafları