kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bu sezon erkeksi takımlar dar gömleklerle feminenleşiyor.

Elbisenin tahtı sallantıda

ESRA ÇORUH
30.11.2007
Elbiseler birkaç sezondur altın çağını yaşıyordu. Ama aynı şıklığı yakalamak isteyenler, pantolon ve eteklere geri döndü. İşte yeni sezonun pantolon, etek ve bluzlarını giyme ipuçları..
1- İş yerinde takımların içine değişik bir şeyler giymek istiyorum. Yeni sezonda nasıl bluzlar var? (Bahar N.-Antalya)

- Yeni sezonda bolca yer alan tunik üstler ve geniş kollu bluzlar, takımların içinde çok şık duruyor. Üstelik o kadar farklı modelde ve kumaşta bluz var ki... Bu feminen bluzlar, erkeksi takımları feminenleştirmek için kullanılabilir. Klasik manşetli gömlekleri, takımların içine rahatlıkla giyebilirsiniz. Size önerimiz belinize sezonun modası kalın kemerleri de takmanız. Böylece çok şık ve trendy görüneceksiniz. Ayrıca daha genç bir görünüm için desenli ve kısa kollu bluzları tercih edebilirsiniz. Bu bluzlar, düz renkli etek ya da pantolon takımların içinde çok canlı duracaktır. "Kadınsı bir görüntü istiyorum," diyorsanız, saten kumaşı denemelisiniz. Takımların içine giyebileceğiniz bu saten gömleklerin tunik veya klasik modelde olanları var. Ayrıca saten gömlekte siyah ve beyaz gibi klasik renklerin dışına da çıkabilirsiniz. Örneğin siyah ya da gri renkteki takımlarınızı fuşya, elektrik mavisi, mor, kırmızı gibi canlı renklerdeki bluzlarla kullanabilirsiniz. Bu sezonun öne çıkan parçalarından bir diğeri de smokin gömlekleri.

2- Elbise yeni sezonda çok moda ama biraz sıkılmaya başladım. Bana ne önerirsiniz? (Müge O.-İstanbul)

- Elbise giymeye hepimiz çok alıştık ama sizin gibi düşünenlerin sayısı da az değil. Yeni sezonda farklı formlarda etekler ve pantolonlar, en az elbiseler kadar moda. Dar ve diz boyundaki eteklerin yanı sıra kabarık pilili modeller ya da balon denilen volümlü etekler var. Vücut ölçülerinize göre bunlardan birini seçebilirsiniz. Yüksek bel, hem pantolonlarda hem de eteklerde geri geldi. Eğer bu modayı özleyenlerdenseniz, işte beklediğiniz oldu. Ayrıca dar kesimlerle bol kesimler yarış halinde. Eteklerde de pantolonlarda da her iki kesimden modeller var. Eteklerin boyları da biraz değişiyor. Süper mini ve diz hizasında biten etekler yine revaçta; ama diz altında biten 'midi' eteklere de rastlayabilirsiniz. Etek konusunda size bir uyarımız olacak; sezonun modası kabarık, volümlü etekleri sadece ince figürlülere ve gençlere öneriyoruz. Bu modeldeki etekleri opak çoraplarla ve bilekte biten botlarla tamamlayabilirsiniz.

3- Yeni sezonda nasıl pantolonlar moda? Dar jeanlerimizi kaldırmanın zamanı geldi mi? (Gül R.-İzmir)

- Yeni sezonda hem dar hem de bol model pantolonlar moda. Vücut ölçülerinizi dikkate alarak, hangi modelin size yakıştığına karar verebilirsiniz. Bu sezon vitrinlere geri dönen yüksek belli pantolonları, dar gömlekler ya da trikolarla kullanabilirsiniz. Altına ise mutlaka yüksek topuklu giymelisiniz. Erkeksi görünümdeki bol paça kumaş pantolonlar da çok moda. Bu modeli, dar boğazlı kazaktan desenli bir bluza her şeyle rahatlıkla tamamlayabilirsiniz. Önerimiz altına sezonun modası bağcıklı 'Oxford' tarzı ayakkabılardan giymeniz. Bu tarz yüksek belli koyu renkte yün pantolonları, dar ve küçük üstlerle dengeleyebilirsiniz. Bunların yanı sıra dar jean'lerinizi giymeye devam edebilirsiniz. Dar kesimli, bacakları saran pantolonlar da yine çok moda. Üzerine kalçanızı örten tunikler ya da uzun trikolar giyebilirsiniz. Üst kısmı bol, altı dar inen binici pantolonlar da pek çok koleksiyonda yer alıyor. Dar gömleklerle tamamlayabileceğiniz bu binici tarzı pantolonlar, ince kemerlerle çok şık duruyor.

4- Bir davete katılacağım. Herkes elbise giyeceği için ben farklı bir şey giymek istiyorum. Sizce bu davette elbisesiz de şık olmam mümkün mü? (Hayriye D.-Antakya)

- Davetler söz konusu olduğu zaman, elbiseler çoğumuzun kurtarıcısı oluyor. Özellikle siyah elbiseler... Kokteyl, yemek, parti gibi davetlere katılacağımız zaman aklımıza ilk olarak onlar geliyor. Ancak böyle bir davete farklı şeyler giyerek de katılmanız mümkün. Örneğin sezon modası olan saten kumaştan eteklerle giyebileceğiniz ince triko bluzlar ya da payetli üstlerle farklı olabilirsiniz. Ayrıca yine parlak satenden klasik bir pantolon giyebilir, kontrast renkte bir bluzla tamamlayabilirsiniz. Yine pantolon üzerine giyebileceğiniz payetli bir ceket, davetler için çok uygun olacaktır. Aynı zamanda sezonun kurtarıcısı payetli detaylı pardösüler davetlerin vazgeçilmezleri... Seçiminizi kolaylaştıracak bu pardösüleri dilerseniz etekle, dilerseniz pantolon üzerine giyebilirsiniz. Küçük el çantaları ve topuklu gece ayakkabılarıyla da fark yaratmanız mümkün.
Haberin fotoğrafları