kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Kendi marka değerini bitirenler..

Hayır, Musa Çözen büyük yönetmen falan değil.. Durduk yerde bir efsane yarattık, tersine.. Lig TV'nin maç yayınları, dünyanın parası ödenerek satın alınan Süper Lig Yayınları Markasının değerini düşürüyor.. İnsanlar giderek maç seyretmekten vazgeçer oluyorlar..
Kendi şahsıma konuşayım.. 90 Dakika olmasa ekran başına geçmem ve bu çirkinlikleri seyretmem..
Sözcüğü dikkatle seçtim..
"Çirkinlik!.."
Musa Çözen ve arkadaşları, ekrana çirkinlikleri getirmek için yarışıyorlar.. Sümkürenler, tükürenler..
Bir baba olarak oğlunuzu eğitmek için çırpınırken, birlikte karşısına oturduğunuz ekranda durmadan birileri, herkesin üzerinde koştuğu sahaya balgam fırlatıyor, parmağını burnunun bir deliğine bastırıp, öbür deliği boşaltıyor..
Okurken bile mideniz bulanıyor değil mi?.. Ama Musa takımı bu sahneyi naklen yayınlamaya bayılıyor. O sırada sahada mesela topu kapan takım gol akını yaparken..
Geçen yıl kaç kez yazdım..
Usta naklen yayıncı topu kaybetmez.. Bunların topla alakası yok.. Yeter ki, birinin sümüklerini ve tükrüklerini döküşünü kaçırmasınlar. Ayıptır. Utançtır.
Sahadaki, tribündeki, oyundaki güzellikleri ekrana getirme yönünde bir çaba hissediyor musunuz, Lig TV'de?.
Naklen yayın sunumu da bir felaket.. Fox Spor şimdi DigiTürk'te.. Sevgili Şansal bir İngiliz maçını ordan izlesin de, maç nasıl nakledilir görsün..
Hâlâ bağıra çağıra kendini tatmin eden radyo spikerleri devrinde kaldık..
Orda iki sunucu var. Asla görüntünün önüne geçmeyen, böyle bir niyetleri hiç olmayan iki arkadaş sanki.. Maç üzerinde sohbet ediyorlar, geride kalarak. Hiçbirinin seyirciye zaten gördüğünü anlatma çabası yok.. Yardımcı oluyorlar. Çekim uzaksa, topa sahip olanın adını söylüyorlar sadece.. Bizimkilerin tek yapmadığı da bu işe bakın.. Çünkü maç öncesi derslerini çalışmıyorlar. Futbolcuları tanımıyorlar. Topa kimin vurduğunu bilmiyorlar.. O zaman nasıl ve niye spiker oluyorlar, buna Şansal yanıt versin..
Bir gol anında bizim evde 20 kişinin birbirine ilk sorusu "Kim attı" oluyor.. Çünkü spiker sadece "Şut" diye bağırıyor.. Bütün golleri "Şut" diye biri atıyor Türkiye liglerinde.. Pası vereni, golü atanı, ancak bizimle birlikte öğreniyor (!) sunucu nam zat.. Yönetmen golden 40 saat sonra yakın çekime girince, "Aaa.. Ahmetmiş" diyoruz biz, sunucu da "Ahmet" adını ilk kez o zaman telaffuz ediyor.
Bu mudur?.
Lig TV, çağdaş ikili anlatıma ne zaman geçecek?.. Gerçek sunucular ve spikerleri ne zaman görevlendirecek?.
Uyarıyorum..
Maç izleme reytingleri hızla düşüyor.. Bu Süper Ligin marka değerini düşürür.. Ligin devre arasında başta Şansal, DigiTürk ve Lig TV sorumlularını, şapkalarını önlerine koyup, radikal çözümler düşünmeliler..
İkinci yarıda bu "Çirkinlikler festivali"ni izlemek istemiyoruz..