kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Özgür bir üniversite

Yeni YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan, "Üniversitede tüm yasaklar kalkacak" dedi. Bu özgürlükçü tavır, türban takanları sevindirirken, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in tabiriyle, "Kafayı türbana takanları" endişelendirdi.
Eski YÖK Başkanları Kemal Gürüz ve Erdoğan Teziç aksi tezi savunuyordu. Madem demokratik bir ülkede yaşıyoruz, iktidar değişikliklerinin ülkedeki anlayışı etkilememesi düşünülemez. Dolayısıyla, Abdullah Gül'ün, eskileriyle aynı zihniyette bir YÖK Başkanı atamamasını normal karşılamak gerekir. Eski tas eski hamam olacak ve Çankaya, Yargı, YÖK diye sıralanan "kalelerde", devleti koruma ve kollama adına çizgi değişmeyecekse, sandığa ne gerek var?
Radikal gazetesi, yeni YÖK Başkanı'nın ODTÜ Forum sitesinde bir meslektaşıyla paylaştığı düşüncelerini yayınlamış: "Bugüne kadar başörtüsü veya başka nedenlerle üniversite dışında bırakılan binlerce öğrenci hiç mi vicdanınızı sızlatmıyor? İnsan haklarına saygınız yok mu? Siz ve sizin gibiler kim oluyorsunuz da, başka birisine, nasıl giyineceğini söylemeye kalkıyorsunuz? Hangi meşruiyetle bunu yapıyorsunuz? Bu tutumla, ikide bir siyasete müdahale eden ordunun tutumu arasında ne fark var?"
"Kemal Gürüz+Erdoğan Teziç" zihniyeti problemi çözebildi mi? Hayır... Meseleyi bir de başka türlü ele alalım. Bakalım sonuç ne olacak?