kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DTP'ye en sert çıkış

Büyükanıt terör sempozyumunda DTP'yi hedef aldı: Terör hem siyasallaştı, hem de legalleşti. DTP'yi kastediyorum. Anayasa değişiklik teklifleri örnek..
Genelkurmay Başkanı Orgenaral Yaşar Büyükanıt, PKK'nın siyasallaştığını belirterek DTP'ye sert mesajlar gönderdi. Meclis'te olduğunu belirtti. Genelkurmay Ataşe Başkanlığı Stratejik Araştırma ve Etüt Merkezi (SAREM) tarafından düzenlenen "PKK/Kongra-Gel terör örgütüne yönelik ideolojik ve ekonomik desteğin kesilmesi" konulu sempozyuma katılan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, örgüte verilen iç ve dış desteğin birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini belirtti. Teröriste ümit veren davranışlardan kaçılması gerektiğini söyleyen Genelkurmay Başkanı'nın sözleri şöyle:

'KUSURUMUZ VAR'
"Biz 1984'ten bu yana ortaya çıkan mücadelede bazı imkânları elimizden kaçırdık, insan hakları, demokrasi, özgürlük barış gibi. Şimdi bunları terör örgütü kullanıyor. İnsan hakları terör hakları haline dönüştü. Bu kavramlar bizim elimizden çıktı. Burada bizim kusurumuz var, bunlar olmazsa olmazlar. Türkiye'de bir grup özgürlük, demokrasi, barış isteyenlerle mücadele ediyor oluyor. Bu kavramlar elimizden çıktığı için kendimizi savunmaya çalışıyoruz. Bizi insan haklarını dikkate almayan, barıştan nefret eden bir konuma sokuyorlar. Psikolojik harekât budur. Bunu kaptırdık." Terörün hem siyasallaştığını, hem de legalleştiğini belirten Büyükanıt "Legalleşmeyen onun silahlı terör boyutu, silahsız terör boyutu bitti artık siyasallaşmadan söz etmiyorum. Legalleşmenin bir kısmı tamam, örgüt bazında legalleşme devam ediyor. O teklifler şunlar bunlar anayasa değişiklikleri hep onların birer devamı" diye konuştu. Büyükanıt, bu sözlerle ne kastettiğinin sorulması üzerine de, "sivil örgütün legalleşmesinden DTP'yi kastediyorum. Anayasa değişiklik teklifleri de buna örnektir" karşılığını verdi.

ORG. SAYGUN AB'YE YÜKLENDİ
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Genelkurmay 2. Başkanı Orgenaral Ergin Saygun da, AB içerisinde parti kapatma konusunda Türkiye'den daha katı yasalar bulunduğunu anımsatarak, Avrupa'yı eleştirdi: "Türkiye'yi terörle mücadele konusunda eleştiren Avrupa ülkeleri siyasi parti kapatmada çok daha sert kararlar alabilmektedir." Orgeneral Saygun, bu tedbirleri alan AB ülkelerine tepki gösterilmezken Türkiye'de bir siyasi parti için başlatılan yasal sürece bir AB milletvekilinin tepki göstermesinin düşündürücü olduğunu belirtti. Saygun, "Aralarında müttefiklerimizin de bulunduğu bazı ülkelerin tutum ve davranışları terör örgütünün kendisine yaşam alanları bulmasında en büyük etkendir'' dedi. Orgeneral Saygun, yapılması gerekenin barış ve güvenliğin ya her yerde var olacağı ya da hiçbir yerde olmayacağından yola çıkılarak terörle mücadelede ortak iradenin ortaya konulması olduğunu söyledi.

'ÖZGÜRLÜK'Ü KULLANAMADIK

Zamanında özgürlük, demokrasi ve insan hakları gibi bazı kavramları kullanamadık. Bunları şimdi terör örgütü kullanıyor, elimizi zayıflatıyor

İç ve dış destek birbirini destekleyen dinamikler, karşılıklı etkileşim içinde bir bütün olmuş. Bütünsellik içinde bakmazsanız tedbirler eksik kalıyor