kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY

Öğretmen adaylarının profili

ODTÜ Eğitim Fakültesi'nce, Türkiye'deki eğitim fakültelerinin birinci sınıflarında okuyan 18 bin civarında öğrenci arasında yapılan araştırmada, öğrencilerin yüzde 53.4'ü, bilimin güncel hayatta karşılaşılan sorunlara cevap vermede yetersiz kaldığı durumlarda, ''din''i ''en güvenilir kaynak'' olarak görüyor. Elde edilen veriler ışığında "Türkiye'de kimler öğretmen oluyor" sorusunun yanıtı da bulunmuş oldu.
Araştırmaya katılanların yüzde 75.1'i 19-21, yüzde 12.2'si 16-18, yüzde 11'i 22-24 yaş aralığında bulunuyor. Yüzde 97.1'i devlet, yüzde 2.9'u özel lise mezunu.
Öğrencilerin yüzde 51.2'si bulundukları bölümü öğretmen olmak istedikleri için seçtiklerini, yüzde 28.5'i ÖSS puanı o bölüme yettiği için seçtiğini belirtiyor. Öğrencilerin kurumlara duydukları güveni belirlemeye yönelik sorunun da yer aldığı araştırmada, öğrencilerin kurumlara ''ne kadar güven duyduklarını'' ''Tam'', ''Kısmen'' ve ''Yok'' şeklinde kategorilere ayrılarak yanıtlamaları istendi. Buna göre, öğrencilerin ''tam'' olarak güvendikleri kurumlar sırasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri, Anayasa Mahkemesi, Emniyet, Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve hükümet olarak belirlendi.