kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SATIŞ STRATEJİ GEREĞİ... Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu iki şirketteki Koç hisselerinin satışına yönelik olarak "Kârlı ve hissedar değeri yaratan bir büyüme modeli üzerinde duruyoruz. Bu strateji ile hisse satıyoruz" dedi.

Koç, Allianz ile sigortada ortaklığını bitiriyor

Koç Holding, Koç Allianz Sigorta'daki yüzde 47.1'lik payının ve Koç Allianz Hayat ve Emeklilik'teki yüzde 49'luk payının satışı için Allianz ile görüşmeye başladı..
Koç Holding, Koç Allianz Sigorta ve Koç Allianz Hayat&Emeklilik'teki payını satıyor. 2005 yılında Tansaş, Yapı Kredi Bankası ve Tüpraş'ın alınmasıyla üç büyük satın almaya imza atan ve odaklandığı sektörlerdeki hızlı büyümesini de devam ettirerek Avrupa'nın en büyük ilk 50 şirketinden biri olan Koç Holding, finans sektöründeki düzenlemelerle portföyündeki yeniden yapılandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Koç Holding tarafından yapılan açıklamada, Koç Topluluğu olarak Koç Allianz Sigorta şirketinde sahip olunan şirket sermayesinin yüzde 47.1'lik payının ve Koç Allianz Hayat ve Emeklilik şirketinde sahip olunan şirket sermayesinin yüzde 49'luk payının satışı konusunda ortakları Allianz Grubu ile görüşmelerin başlatıldığı açıklandı. Allianz Grubu halihazırda Koç Allianz Sigorta Şirket'nin yüzde 37.1'ine; Koç Allianz Hayat ve Emeklilik şirketinin ise yüzde 38'ine sahip bulunuyor.

GÜÇLÜ KONUM SÜRECEK
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, Koç Allianz'ın 2007 yılı 9. ay sonuçlarına göre elementer sigortada (sağlık dahil) yüzde 9.2'lik pazar payı ile 3. sırada olduğunu; hayat ve emeklilikte ise yüzde 4.8'lik pazar payı ile 9. sırada yer aldığını ve büyüme potansiyeli yüksek olan bu sektörlerdeki güçlü pozisyonlarını koruyacaklarına ve daha da güçleneceklerine inandıklarını belirtti. Ancak, Koç Holding olarak önümüzdeki dönemdeki stratejilerini odaklı, kârlı ve hissedar değeri yaratan bir büyüme modeli üzerine kurduklarını belirten Bulgurlu, bu strateji doğrultusunda Koç Allianz Sigorta ve Koç Allianz Hayat ve Emeklilik şirketlerinin Koç Topluluğu tarafından satış olasılığını değerlendirme kararı aldıklarını açıkladı.