kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Yapı Kredi'den 'ev beraber mortgage'
Yapı Kredi Bankası, yatırım amacıyla ev sahibi olmak isteyenler ya da tek başına ev alma imkânı olmayanlar için "Ev Beraber Mortgage" adlı yeni bir ürün geliştirdi. Bankadan yapılan açıklamaya göre, ürünle 2 kişi, ortak sahip olacakları konut için yine ortak olarak konut kredisi talep edebilecek, taksitlerini gelirleri veya tapudaki hisse paylarına paralel oranda ortak ödeyebilecekler. Kişiler, başvuruları değerlendirildikten sonra ortak bir ödeme planı ile 3-240 ay vadelerde konut kredisi kullanabilecek.

Hazine 4.8 milyar YTL'lik tahvil sattı
Hazine, dün net 4,8 milyar YTL borçlandı. Bileşik faiz ise 12 ay (371 gün) vadeli iskontolu tahvil ihalesinde yüzde 16,66, 20 ay (602 gün) vadeli iskontolu tahvil ihalesinde ise yüzde 16,44 oldu. Hazine'nin bugün düzenlediği 12 ay vadeli iskontolu tahvil ihalesine nominal 3 milyar 188,3 milyon YTL teklif gelirken, nominal 1 milyar 267,9 milyon YTL, net ise 1 milyar 83,6 milyon YTL'lık satış yapıldı. İhalede, basit faiz de yüzde 16,68 oldu. 602 günlük iskontolu tahvil ihalesinde ise bileşik faiz yüzde 16,44 olarak gerçekleşti.

Anel'den elektriğini üreten iş merkezi
Akıllı bina yapımında teknolojinin tüm yeniliklerini uygulayan Anelyapı, kendi grubu için Ümraniye'de inşaatına başladığı doğaya ve çevreye saygılı özellikleriyle dikkat çekecek yeni iş merkezini, sektördeki seçkin firmaların da kullanabileceği bir teknoloji üssüne dönüştürmeyi hedefliyor. İnşaat yapımında ileri teknolojilerin kullanılacağı yeni iş merkezinde, binanın elektrik enerjisinin bir bölümü fotovoltaik (PV) güneş panellerinden elde edilecek. Çalışanlar için binada özel dinlenme yerleri de düşünüldü. Lavabo atık, yağmur ve zemin drenaj sularının ön arıtma sonrasında klozetlerde kullanılması düşüncesiyle de sarfiyatının minimuma indirilmesi planlandı.

Yabancılar krizden sonra daha temkinli
Deloıtte'un yılın üçüncü çeyreği için tamamladığı Girişim Sermayesi Güven Araştırması, ABD'deki mortgage krizinden sonra girişim sermayesinin Türkiye'ye ilgisinin devam ettiğini ancak yatırımcıların temkinli bir yaklaşım içinde olduklarını ortaya koydu. Deloitte Türkiye'nin 2007 yılının üçüncü çeyreği için gerçekleştirdiği Girişim Sermayesi Güven Araştırması sonuçlarına göre, ABD'de riskli mortgage kredilerinin yarattığı kriz ardından yabancı yatırımcılar daha temkinli bir yaklaşımı benimsiyor.