kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Adliye duvarına işeyen savcıya 301'den dava

Aliye ÇETİNKAYA - Sırrıberk ASLAN / SABAH
Alkol alan savcı Çiçek, meslektaşlarına küfür edip adliye bahçesine işeyince "Devletin yargı organlarını aşağılama" suçundan yargılanmaya başlandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Adliye duvarına işeyen savcıya 301'den dava
Adıyaman Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığı dönemde, 18 Kasım 2005 gecesi sarhoş bir durumda, 2 kişi ile birlikte adliyeye gelip, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı'na, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'na, diğer hakim ve cumhuriyet savcılarına sinkaflı küfürler savuran sonra da adliye bahçesine işediği iddia edilen savcı Alaeddin Çiçek, "Devletin yargı organlarını aşağılama" suçunu işlediği için yargılanmaya başladı. Çiçek. hakkındaki ilk soruşturma, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapıldı. Başsavcılık, Çiçek'in TCK'nun 301. maddesinin 2. fıkrasında düzenlenen, "TC Hükümetini, devletin yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" suçunu işlediği iddiasında bulundu.

GÖREVSİZLİK KARARI
Başsavcılık Çiçek. hakkındaki son soruşturma için dosyayı Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi, Çiçek'in 1. sınıfa ayrıldığına dikkat çekerek yargılamanın Yargıtay'da yapılması gerektiğine karar vererek görevsizliğe hükmetti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanığın Cumhuriyet Savcısı sıfatını taşısa bile mesai saatleri dışında gerçekleştirildiği iddia edilen eylemin görevinden doğmadığı gibi, görevi sırasında da işlenmediğine ve kişisel suç niteliğinde bulunduğuna dikkat çekerek "görevsizlik" kararı verdi. Yargıtay, savcı hakkında işlem yapılabilmesi için dosyanın Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine de hükmetti. Davaya ilişkin Şanlıurfa Ağır Ceza Mahkemesi de görevsizlik kararı verdiği için, görev uyuşmazlığı konusundaki sorunun çözülmesi için dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na geldi. Genel Kurul'un vereceği karar sonrası, davanın nerede görüleceği kesinlik kazanmış olacak.