kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kaptan, 'bu dümen' deyip denize atladı

Fatih ŞENDİL-Kadir KEMALOĞLU-Mustafa KARABULUT-Ati
Türk kaptan Ali'nin, "Bu gaz, bu fren, bu dümen, düz git Sisam" diyerek tekneyi bir mülteciye verip denize atladığı ortaya çıktı. Polisin olay öncesi jandarmaya bilgi verdiği de belli oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kaptan, 'bu dümen' deyip denize atladı
İzmir'in Seferihisar İlçesi açıklarında yaşanan insanlık dramının ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Sağ kurtulanların ifadelerine göre; İstanbul ve İzmir'den 2 insan kaçakçısı tarafından minibüslerle Seferihisar yakınlarına getirilen mülteciler, arazide bekleyen bir kamyonda toplanarak, köy yollarından teknenin beklediği koya getirildi.

SACDAN TEKNE
Adam başı 2 bin 500 Euro'ya anlaştıkları insan kaçakçılarına kaporadan kalan borcu da ödeyen mülteciler, sacdan yapılma 15 metrelik tekneye dolduruldu. Mültecilerin Ali Kaptan olarak bildiği kaptan tekneyi çalıştırıp denize açıldı. Yaklaşık 100 metre sonra ise bir Filistinli mülteciyi yanına çağıran kaptan, "Bu gaz, bu fren, bu dümen, düz git 2 saat sonra Sisam" deyip tekneden atlayıp yüzerek kaçtı. Kaderleriyle baş başa kalan mülteciler, içlerinden birinin kullandığı tekneyle bir süre gitti. Ancak lodosun etkisiyle yükselen dalgalar teknenin alabora olmasına neden oldu. Cesetlerdeki incelemelerde ise ilginç detaylar ortaya çıktı. Ölenlerin kollarındaki saatlerin 00.30 ile 01.00 arasında durduğu görüldü. Bu durum teknenin saat 23.30 gibi açılmış olabileceği şeklinde değerlendirildi. Bölgedeki balıkçılar ise alabora olan teknenin Doğanbey Koyu'ndan kalkmış olabileceğini ve cesetlerin de lodosun yönüne göre Sığacık Sahili'ne vurduğunu belirttiler.

SAYI 48'E YÜKSELDİ
Diğer yandan İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin, olaydan bir süre önce istihbarat çalışmaları sırasında Seferihisar, Çeşme ve Gümüldür bölgelerinden insan kaçakçılığı yapılacağı yönünde bilgi edindiği ve bu bilgileri resmi bir yazıyla İl Jandarma Komutanlığı'na bildirdiği öğrenildi. Önceki akşam ara verilen arama çalışmalarına, dün havanın aydınlanmasıyla birlikte yeniden başlandı. Dünkü çalışmalarda bulunanlarla birlikte ceset sayısı 48'e yükseldi.

BÜYÜK PANİK OLDU
Olayda kurtulan ve uzun süre denizde kaldıkları, kayalara çarpıp yaralandıkları için durumları ciddi olan Filistinli Ahmed Muhammed Hasan, Yusuf İmad ve Amin Shagko'nun tedavileri İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürdürülüyor. Sağlık durumları daha iyi olan diğer Filistinliler Mustafa Kamil, Akın Bakru ve Halid Muhammed Nurdin ise Seferihisar'daki tedavilerinin ardından jandarmada sorguya alındı.