İşkembe çorbası1 kg işkembeyi 1 limon sıktığınız sıcak suda 2 saat beklettikten sonra kazıyarak bolca yıkayın. Daha sonra düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra çıkartıp, küçük küçük doğrayın. Bir tasın içinde unu, yumurtayı, yoğurdu, tuzu, bir limon suyunu çırpın. Üzerine işkembenin suyundan ilave ederek terbiyeyi hazırlayın. Ayrı bir tencereye aldığınız işkembe suyuna, terbiyeyi ilave edin. Etleri de ekleyip, 15 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Dövülmüş sarmısak ve sirkeyle hazırladığınız sosla servis yapın.
Malzemeler
* 1 kg. işkembe (koyun)
* 2 adet yumurta
* 2 adet limon
* 3 diş sarmısak
* 1 kahve fincanı sirke
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 12 Aralık 2007, Çarşamba
Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2007/12/12/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.