kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Aralık 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hürriyet Turnalı

Sema Çelebi Gülcan'ın yanında oynak kalır

HANDE ŞARMAN
Hürriyet Turnalı, 'Erkekler de Düşer' adlı kitabındaki kahramanın Sema Çelebi olduğu iddialarını reddetti: Sema Hanım'ı 'Gülcan'la bağdaştırmak doğru değil. Sema Çelebi de hanımefendidir belki ama Gülcan'ın yanında oynak kalır!..
Hürriyet Turnalı; subay bir baba ile gazeteci bir annenin kızı... Ünlü bestekar Mevlevizade Zekai Dede Efendi'nin de torunu. Gizemli ve birkaç versiyonu olan hayat hikayesine göre; sahnede dans etmiş, şarkı söylemiş. Şimdi demans hastası babasıyla birlikte yaşıyor; kitaplarını yazıyor. İlk kitabı 'Efsane'de kendisinden yola çıkan yazar Turnalı, 'Erkekler de Düşer' adlı kitabında konsomatris Gülcan'ın hikâyesini anlatıyor. Kitapta; hikâyesi konsomasyondan sosyeteye uzanan kadının, bugün TV programlarında jüri üyeliği yapan Sema Çelebi olduğu iddiaları yayılınca Turnalı dikkatleri üzerine çekti. Yazar, iddialara ilişkin sorularımızı yanıtladı.

HEPSİNİ BİZZAT YAŞAMAM GEREKMEZ


* Adınız Hürriyet Gürsel mi, Hürriyet Turnalı mı, yoksa Efsane Turnalı mı? Bu konuya bir açıklık getirelim öncelikle...
Adım Hürriyet Gürsel Turnalı. Sahne ismimi (Efsane) kullanmak istemişti yayıncılar ama ben istememiştim. Efsane benim için geçmişte kaldı. Ama ilk kitabımda Efsane Turnalı adını kullanınca karışıklık oldu.

* 'Erkekler de Düşer'de pavyon hayatı için nasıl bir araştırma yaptınız?
Benim, anların tadına bakma huyum var. Her şeyin tadına bakmalıyım. Çok soru soran biri değilim; bakarım, izlerim. Bir dönem sahneye çıktım, solistlik de yaptım. Her yazdığım için "Bu sen misin? Bunları yaşadın mı?" diye soruluyor. Sıradaki kitabımın adı 'Alev' ve bir telekızın hikâyesi anlatılıyor. Korkarım ki soracaklar: "Bu kadın sen misin?" diye! Bu defa çok zoruma gidecek doğrusu. Genelde yazdıklarım zaten gerçek hikâyeler. Ama hepsini bizzat yaşamam gerekmez.

* 'Erkekler de Düşer' kitabında sözünü ettiğiniz kadın Sema Çelebi mi? Son günlerde böyle iddialar var?
Evet son noktayı koyalım bu işe! Sema Çelebi'yi hiç tanımam. Birinin üstünden gürültü koparmak da istemem. "Kadına haksızlık edilmiş" derseniz; Sema Hanım'ı Gülcan'la bağdaştırmak doğru değil... Gülcan asil bir kadın. Gerçek sosyetenin içinde. Sema Hanım da hanımefendidir belki ama Gülcan'ın yanında oynak kalır. Gülcan çok daha genç ama çok daha saygın bir hanım.

BÜYÜK BİR PROJEYE HAZIRLANIYORUZ

* Yayıneviniz evinizden 12 saat canlı yayın yapacakmış... Neden bu uygulama yapılıyor?
Aynı anda bir milyon kişinin izleyebileceği bir sistemi kurmak kolay değil. Çalışıyoruz üzerinde. İyi bir yazar olan ve Zekai Dede Efendi'nin oğlu olan babamla birlikte yaşıyoruz. Herkes buna çok şaşırıyor. Marjinal bir kadınım; nasıl olur diye merak ediyorlar ama babamın demansı unutkanlık) geriliyor benimleyken. Birlikte çok eğleniyoruz. Kadın programlarını izliyor, gazete okurken bile eğleniyoruz. Bunu yapmamın sebebi büyük bir proje için hazırlık. Ama onu şimdilik anlatmam doğru olmaz. Proje aşamasında...
Haberin fotoğrafları