kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Agresif ve asi siyah Avrupalı'nın gözdesi

10.12.2007
AVRUPA; Siyah renk piyasanın yaklaşık yüzde 25'i ile gümüşü geçerek en popüler renk olma özelliğine sahip. Siyah, MPV sınıfı hariç Avrupa'daki tüm araç segmentlerinde lider konumda. Avrupa'da daha canlı olan mavi ve kırmızı gibi renklere bağlılık bulunuyor.

KUZEY AMERİKA; Beyaz renk genel piyasanın yüzde 19'u ve kamyon/4x4 piyasasının yüzde 26'sı oranında toplam popülariteye sahip. Gümüş, orta/CUV ve kompakt/spor segmentlerinde hakimken, beyaz Kuzey Amerika'da lüks segmentte siyah ile popülaritede çok yakın ilerliyor. Fakat 2006 yılı 'Renk Raporu'ndan bu yana popülaritede yüzde 5'lik bir gerileme kaydetti.

MEKSIKA; Beyaz renk ülke toplam piyasasının yüzde 32'si ile liderliği aldı. Gri ve kırmızı sırasıyla yüzde 15 ve 13 oranlarıyla Meksika'daki ilk üçü oluşturdu.

JAPONYA; Beyaz renk piyasanın geçen yıla ait popülaritesi ile bağlantılı olarak toplam yüzde 24 gibi bir oranla lider. Gümüş, 2006 raporunun yüzde 5 aşağısında kalarak, yüzde 22 ile yakın ara ikinci sırada yer alıyor. Kuzey Amerika'ya benzer şekilde, gümüş, Japonya'daki orta ve kompakt/spor segmentlerinde ön sıralarda yer alıyor.