kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
RAHŞAN GÜLŞAN

Necla Nazır'ı kızı kurtardı

Haber gerçekten çok ilginçti. İlginçti çünkü; iki nesil arasındaki sosyal farklılıkları, kadın haklarının yeni nesiller tarafından nasıl sindirildiğini muhteşem bir örnekle gözler önüne seriyordu. Ferdi Tayfur "Nikahım, Adana'daki kızlarım ve karıma hediyemdir" deyince; Necla Nazır'dan 1989'da doğan kızları Tuğçe, babasına "İlk nikahın bu kadar önemliyse o zaman annem senin için ne ifade ediyor?" demiş. Ve bunun üzerine başlayan tartışma sonrası Tayfur evi terk etmiş.

PISIRIKLIK BU!
Tuğçe'nin babasına koyduğu bu posta; Necla Nazır'ın pısırıklığı sonucu kızı ile babasının karşı karşıya kalmasından başka bir şey değil. Erkek egemen toplumların istediği türde bir pısırıklık bu. Resmi nikah kıymayı 'kadına bir hediye, bir lütuf' olarak gören zihniyetin ürünü bir pısırıklık. Babaların basıkısıyla büyüyen kadınların, anne olunca kendi kız çocuklarına gösterdiği türde bir bastırılmışlık hali. Ama görünüşe göre bu arada yetişen pırıl pırıl, haklarını hatta annelerinin de haklarını koruyabilen bir nesil var. Kimileri bu habere, "Zevzek kız, annesinin 30 yıllık ilişkisini bitirdi" gözüyle bakabilir. Ama bence Tuğçe, kendisinin ve annesinin yıllardır babası eliyle yaşatıldığı utancı bitirmiş. Resmi nikah kadına yapılan bir lütuf değildir!

BRAVO TUĞÇE
Bravo Tuğçe... Umarım küçücük yaşında gösterdiğin medeni cesaret, senin annen teyzen yaşındaki kadınlara da örnek olur. Umarım annen de bu çıkışından gereken dersle yüzleşmiştir. Ve umarım, kendisinin vermesi gereken bir mücadeleyi senin verip babanla yüz yüz yüze geldiğin için pişmandır. Tabii inşallah baban da, ofisinin kupkuru koltuklarında uyurken, 30 yıl boyunca kendisine gösterilen sevgi, şefkat ve ilginin 'hediyesini(!)' vermemenin nasıl bir hata olduğunu uzun uzun düşünme fısatı buluyordur!