kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Öğrenci kredi başvuruları açıklandı

Yeni Haber
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü, üniversite öğrencilerinin öğrenim, burs ve katkı kredisi başvuru sonuçlarını açıkladı.

YURTKUR'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurumdan burs veya öğrenim kredisi almak için müracaatta bulunan öğrencilerin tamamına burs ya da öğrenim kredisi, isteyen her öğrenciye de katkı kredisi verildi.Kurumdan 2007-2008 öğretim yılında burs, öğrenim ve katkı kredisi almak için müracaatta bulunan öğrenciler, ''www.kyk.gov.tr'' internet
adresinden burs, öğrenim ve katkı kredisi değerlendirme sonuçlarını Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını girerek öğrenebilecekler.

Burs, öğrenim ve katkı kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin burs ve kredi taahhüt senetleri öğretim kurumlarına gönderilecek. Öğrenciler senetlerini öğretim kurumlarından teslim alarak, noterde tanzim ve tasdik ettirdikten sonra 28 Aralık 2007 tarihi mesai saati bitimine kadar YURTKUR'un bölge veya yurt müdürlüklerine teslim edecek. Bölge ve
yurt müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise ''Cemal Gürsel Caddesi No: 61 06590 Cebeci/Ankara'' adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığı'na posta ile gönderilecek veya elden teslim edilecek.

Senetlerini belirtilen tarihte Kuruma teslim eden öğrencilerin burs veya öğrenim kredisi ödemeleri 9 Ocak 2008 tarihinde Ziraat Bankası'nın ilgili şubelerinden yapılacak.

AA