kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kemerlerini yiyerek hayata kalmışlar

Yeni Haber
Çin'de yaklaşık 6 gün bir madende mahsur kalan ve dün kurtarılan madencilerin, hayatta kalabilmek için kağıt ve kaynamış deri kemer yedikleri bildirildi.

Pekin Haberleri Gazetesi, Hebei eyaletinde yasadışı işletilen bir demir ve altın madenindeki tünelin geçen pazartesi günü çökmesinin ardından 11 madencinin nasıl sağ kaldığına ilişkin röportajlar yayınladı. 33 yaşındaki işçilerden Wu Pengyong, ''Acıkınca öncelikle gazete kağıdı yedik. Sonra çok acıktığımızda ise belimdeki kemeri çıkarıp kaynattım, ancak pişmedi. Sonra az pişmiş bu kemeri herkesin yemesi için paylaştırdım.'' dedi.
Gazetenin haberinde, maden sahibinin kazayı ilk olarak bildirmediği ve kendi imkanlarıyla kurtarma çalışması yaptığı kaydedildi. Yerel yetkililerin de kurtarma operasyonun detaylarını basına vermediği ve bu haberi yapmamaları için gazetecileri engellendikleri belirtildi.

POLİS, 105 KİŞİYE MEZAR OLAN MEDENİN SAHİBİNİ ARIYOR

Bu arada geçen gün Shanxi eyaletinde meydana gelen ve 105 kişinin öldüğü maden kazasıyla ilgili olarak polis, maden sahibinin peşine düştü. Polis, şu ana kadar kazada ihmalleri bulunan 35 görevli ve yetkiliyi tutukladı. Kazayı oluşundan 5 saat sonra bildiren maden müdürleri ve yetkililer, kurtarma çalışmalarını bu süre içinde kendi çabalarıyla yapmıştı. Kurtarma eğitimi olmayan 50 görevli patlamanın hemen ardından mahsur kalanları kurtarmaları için madenin içine gönderilmiş ancak kurtulan olmamıştı.

(CHA)