kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Adile Naşit 20. ölüm yıldönümünde anıldı

AA
Yeni Haber
Yeşilçam'ın kalabalık kadrolu güldürüleri ve aile filmlerinin unutulmaz oyuncularından Adile Naşit, ölümünün 20. yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü ve Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen ''Vefatının 20. Yılında Adile Naşit'' adlı etkinlik ile anıldı.

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan sanatçı Haldun Dormen, Adile Naşit'e ''Adoş'' diye hitap ettiğini belirterek, Naşit'in çok yakın bir dostu ve dert ortağı olduğunu söyledi.

Dormen, Adile Naşit ile birçok oyunda çalıştıklarını ve bundan büyük keyif aldığını dile getirerek, Naşit'in çok değerli ve sıcak bir sanatçı olduğunu ve bu nedenle yapımcılar tarafından ''kapışıldığını'' anlattı.

Haldun Dormen, ''Adoş'un sanat yaşamımda çok önemli bir yeri var. Onu sevgiyle anıyoruz. Yerine onun gibisi gelmedi'' dedi.

Sanatçı Fatoş Sezer, Naşit Özcan'ı temsilen toplantıya katıldığını belirtti. Sezer, ilk hocalarının Münir Özkul ve Adile Naşit olması nedeniyle kendini şanslı hissettiğini ifade ederek, ölmüş bir sanatçının toplantısında bulunmadıklarını, Adile Naşit gibi sanatçıların ölmediğini söyledi.

Sanatçı Ulvi Alacakaptan, Adile Naşit'in Türkiye'nin en sevilen oyuncularından biri olduğunu dile getirdi.

Alacakaptan, hem tiyatrocu olabildiği, hem de ''kısa pantolonlarla'' izlediği bir sanatçıyla aynı sahneye çıkabildiği için kendini şanslı saydığını belirterek, daha 5 yaşındayken dayısı Muammer Karaca'nın tiyatrosunda Adile Naşit'i izlediğini anlattı.

Adile Naşit'in sahneye çıktığı zaman insanların başka bir yere bakamadığını anlatan Alacakaptan, ''Tiyatro genetik bir şey. Adile Abla ölmedi, genlerimizde yaşıyor'' dedi.

Bu arada etkinlik kapsamında düzenlenecek açık oturuma katılması beklenen Gazanfer Özcan, Halit Akçatepe, Zeki Alasya, Ayşen Gruda, Ergin Orbey ve Naşit Özcan'ın çeşitli nedenlerden dolayı toplantıya katılamadıkları bildirildi.

SERGİ VE FİLM GÖSTERİMLERİ

Adile Naşit'in hayatından ve filmlerinden fotoğrafların yer aldığı bir serginin açıldığı etkinlikte, Nebil Özgentürk'ün yapımcılığını üstlendiği ''Bir Yudum İnsan-Türk Sinemasının Adile Teyzesi'' belgeseli ile yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı ve Adile Naşit'in 1976 yılı Antalya Film Şenliği'nde ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödülünü kazandığı ''İşte Hayat'' filminin gösterimi de yapıldı.

Etkinlik kapsamında, Adile Naşit'in rol aldığı ''Gülen Gözler'' ve ''Neşeli Günler'' filmleri yarın, ''Gırgıriye'' ve ''Namuslu'' filmleri de 12 Aralık Çarşamba günü izlenebilecek.