kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dağda kaybolan askerlere ulaşıldı: 1 şehit

Yeni Haber
Eğirdir'de tatbikat yapan Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi birliğinden 9 kişilik ekip ile gece saat 22.50'den itibaren irtibatın kesildiği, bu sabah ulaşılan ekipten bir üsteğmenin şehit olduğu bildirildi.

Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi'nden subay ve astsubayların da aralarında bulunduğu 100 kişilik ekibin, planlı tatbikat çerçevesinde Davraz'da bulunduğunu belirtti. Ekibin, Davraz'ın güneydoğusunda tatbikatını sürdürürken, gece saat 22.50 sıralarında ihtisas kursu için Eğirdir'de bulunan Üsteğmen Emre Ercan'ın (24) halsizlik hissettiğini, 9 kişilik bir grubun müdahale için beklemeye başladığını ve gruptan koptuğunu anlatan Vali Uzun, kar yağışı ve sis nedeniyle bu grupla irtibatın kesildiğini bildirdi. Gece saat 24.00'dan itibaren bölgede arama çalışmaları başlatıldığını ifade eden Vali Uzun, bu sabah gruba ulaşıldığını ancak Üsteğmen Emre Ercan'ın şehit olduğunun görüldüğünü kaydetti.

Eğirdir Dağ ve Komando Okulu ve Eğitim Merkezi'nde ihtisas eğitimi yapan Üsteğmen Emre Ercan'ın cenazesinin Eğirdir'e getirildiğini ifade eden Vali Uzun, otopsinin ardından ölüm nedeninin belirleneceğini söyledi.

AA