kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İşte başkanın acı haberi aldığı an.

'Amcanızı vurdular sayın başkan'

Hüseyin CUMALI / SABAH
Yürüttüğü silahsızlanma kampanyasına ilişkin basın toplantısı yapan Akyazı Belediye Başkanı'na, amcasının vurulduğu haberi toplantı sırasında verildi..
Çocukları şiddetten uzak tutmayı ve okumaya teşvik etmeyi amaçlayan Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, kendi yürüttüğü "Oyuncak silahını getir, bir kitabın olsun" kampanyasıyla ilgili basın toplantısı düzenlerken, çalan cep telefonundan amcasının silahlı saldırı sonucu öldürüldüğünü öğrendi. Üç kurşun isabet eden amca Muhittin Yazıcı (54) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, kendisi kovalayan ve köşede sıkıştıran vatandaşlara da silah çeken zanlı İsmail B. (49) polis tarafından yakalandı. İlçe Emniyet Amirliği'ne götürülen zanlının üzerinde yapılan aramada "Rauf Denktaş" adına düzenlenmiş sahte bir kimlik çıktı.

'HASMIM SANIP VURDUM'
Zanlının, yolda çarpıştığı Yazıcı'yı hasmı zannettiği için yanlışlıkla vurduğunu söylediği öğrenildi. Olay sırasında mahalledeki kahvehanede bulunan, Muhittin Yazıcı'nın diğer yeğeni Halit Yazıcı da, "Silah sesleri duyunca kahveden sokağa fırladık. Amcam kanlar içinde yerde yatıyordu. Bir kişi ise kaçıyordu. Hemen peşine düştük ve bir köşede sıkıştırdık. Polis geldi teslim aldı" diye konuştu. Öldürülen Muhittin Yazıcı'nın yeğeni Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ise, "Amcam çok iyi bir insandı. Silahsızlanma için başlattığım kampanya benim için şimdi daha büyük önem kazandı" dedi. Başkan Yazıcı'nın başlattığı kampanya kapsamında bin çocuk bugüne kadar oyuncak silahını bıraktı.