kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ankara'ya "7 yıldızlı" alışveriş merkezi

Yeni Haber
Ankara'nın "7 yıldızlı" alış veriş merkezi Panora, açıldı.

Oran'daki eski Meclis lojmanlarının bulunduğu yerde, 180 bin metrekare alana inşa edilen ve yapımına 150 milyon dolar harcanan Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin açılışına Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan açılışta yaptığı konuşmada, son yıllarda Ankara'da da yurt dışındakileri aratmayacak güzellikte alış veriş merkezleri yapıldığını dile getirdi. Türkiye'de 5 yıl önce 2 bin 500 dolar olan kişi başına düşen milli gelirin 6 bin dolara yaklaştığı vurgulayan Çağlayan, bu tutarı 7 bin dolara çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.
Devlet Bakanı Cemil Çiçek de konuşmasında, dünyanın her yerinde başkentin bulunulan ülkenin prestiji niteliğinde olduğunu kaydetti. Ankara'nın Cumhuriyete yakışır bir başkent olduğunu söyleyen Çiçek, "Berlin'de Londra'da ne varsa Ankara'da da var. Ankara, bu merkezin açılmasıyla önemli bir eseri daha kazandı" dedi.

Toplam 180 bin metrekare inşaat alanına sahip Panora, beş futbol sahası büyüklüğünde yeşil alanı, "kristal küre"yi andıran cam kubbesi, içinde köpekbalıklarının yüzdüğü akvaryumlarının yanı sıra eğlence ve spor merkezleri, restoranlarıyla başkentlilere hizmet verecek. Panora'da, Ankara ve Türkiye'yle ilk kez tanışacak yabancı markalarla toplam 180 mağaza yer alıyor.

Alışveriş merkezinin ikinci katında, benzeri Dubai'deki dünyanın tek 7 yıldızlı oteli Burj el Arap otelinde bulunan iki adet akvaryum yerleştirildi. Birinde mercan diğerinde köpekbalığı olan akvaryumların her biri 75 ton su kapasiteli.

Panora'nın içerisinde buz pateni sahası ve bowling salonlarının bulunduğu 6 bin 500 metrekarelik eğlence merkezi, 12 salonluk sinema, 5 bin metrekarelik spor merkezi ile 10 bin metrekare üzerine kurulan hipermarket ve Türkiye'de ilk kez alış veriş merkezine açılacak kültür merkezi bulunuyor.

(ANKA)