kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nur Serter'in sözleri üzerine gerginleşen Meclis'te vekiller birbirinin üzerine yürüdü. Gerilimin devam etmesi üzerine görüşmelere ara verildi.

Bütçede 'Gülen tartışması'

ANKARA
Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmesinde CHP'li Serter'in, "Işıkevleri, gizli bir örgüt olarak faaliyet gösteriyor" sözleri üzerine Meclis gerildi..
Milli Eğitim Bakanlığı 2008 bütçesi görüşmeleri her yıl olduğu gibi iktidar ve muhalefet partileri arasında gergin anlar yaşanmasına neden oldu. CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter'in "Işıkevleri, gizli bir örgüt olarak faaliyet gösteriyor. Fethullah Gülen'i öve öve bitiremeyen bir bakanın önlem almasını beklemiyoruz" sözleri TBMM Genel Kurulu'nu karıştırdı. CHP Grubu adına konuşan Serter, 32 yeni üniversite açılmasına karşın yeterli yurt yapılmadığından şikâyet etti. Her kayıt dönemi üniversitelerde tarikatların öğrenci avı başlattığını ileri süren Serter, velilerin arayıp, "Çocuğumu hangi yurda gönderirsem tarikat esaretinden kurtarırım" dediğini aktardı. "Üniversiteleri bir yandan tarikatlar, bir yandan da ışıkevleri kuşatmıştır" iddiasında bulunan Serter Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e yüklenerek şöyle devam etti: "Fethullah Gülen 'Işıkevlerinin Allah'ın verdiği izinle giderek yayılacağı, dünyanın her tarafının mescitle donatılacağını' söylüyor. Işıkevleri gizli bir örgüt olarak faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar Işıkevleri hakkında ne yaptınız? Milli Eğitim Bakanı'nın Fethullah Gülen'e hayranlığını, yazılarından okuduk; Gülen'i öve öve bitiremeyen bir bakanın önlem almasını beklemiyoruz."

'MAYDANOZ' BENZETMESİ
Serter'in sözlerine AK Parti'li milletvekilleri sıralara vurarak tepki gösterdi. Bunun üzerine Serter, "Tarikat denilince neden hopluyorsunuz?'' dedi. CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, AK Parti'li vekillerin üzerine yürüdü. Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de AK Parti'lilere muhalefeti dinlemeleri için bağırarak tepki gösterirken, AKP Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, "Her şeye maydanoz oluyorsun'' diye karşılık verdi. Milli Eğitim Bakanı Çelik, Gülen'i öven makalesine yapılan eleştiriler için, "Sıkıntım olsa onu internet sitesine koymam. Sizin gibi düşünmek zorunda değilim. Fikir, ruh ve mânâ dünyası sizinki gibi olmayanları şu veya bu şekilde damgalamak zorunda mısınız?" dedi. Çelik'in, "Bir siyaset bilimci, 'Nasıl iktidar olunmaz' diye bir araştırma yaparsa, CHP'den daha iyi bir laboratuvar bulamaz" sözleri gerilimi tırmandırdı. CHP sıralarından gelen, "Terbiyesiz adam, önce adam ol" sözlerine AKP sıralarından gelen "Önce siz adam olun hıyarlar" yanıtı gerilimi daha da arttı.
Haberin fotoğrafları