kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bademcik ve geniz eti ameliyatı olan 5.5 yaşındaki Emine Nur Nalbant yaşamını yitirdi.

Doktor hatasına 6 yıl hapis cezası istendi

Gökay USANMAZ SABAH
Bademcik ameliyatı yaptığı 5.5 yaşındaki Emine Nur Nalbant'ın ölümüne neden olduğu öne sürülen Doktor Süleyman Kumbasar hakkında altı yıl hapis istemiyle dava açıldı..
İstanbul Bahçelievler'de 8 Mayıs 2007 günü bademcik ve geniz eti şikâyetiyle gittiği Hospitalium Haznedar Sağlık Hastanesi'nde muayene edilen 5.5 yaşındaki Emine Nur Nalbant, yapılan muayenenin ardından hemen ameliyata alındı. Ancak aradan geçen zamanda kan kusan minik kız tekrar götürüldüğü aynı hastanede ikinci kez alındığı ameliyatta hayatını kaybetti. Nalbant ailesi kızlarının ölümünden doktor ve hastaneyi sorumlu tutarak Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

KANAMA BAŞLADI
Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı. İddianamede minik kızın babası Cemal Nalbant tarafından bademcik ameliyatı için Özel Haznedar Sağlık Hastanesi'ne götürüldüğü ve ameliyatın Doktor Süleyman Kumbasar tarafından yapıldığı belirtildi. Aynı gün Emine'nin taburcu edildiğinin anlatıldığı iddianameye göre beş gün sonra baba Nalbant Kumbasar'ı arayarak kızının boğazından kan geldiğini anlattı.

'BUZ KOYUN'
Doktorun "Buz koyun bir şey olmaz" dediği, iki gün sonra baba Nalbant'ın kızını kontrol için doktor Kumbasar'a götürdüğü ve Kumbasar'ın muayenenin ardından küçük kızı "gayet iyi" diyerek evine geri gönderdiği belirtildi. İddianameye göre baba Nalbant iki gün sonra tekrar kan kusmaya başlayan kızını hastaneye geri götürdü. Emine'nin ameliyata alındığı sırada öldüğünü dikkat çekilen iddianamede, doktorun mesleki yetersizlik sonucu bir kişinin ölümüne neden olduğu belirtilerek "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.