kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Fırında pastırmalı kuru fasulye

Akşamdan ılık suyla ıslattığınız fasulyeleri ertesi sabah haşlayıp, süzün. Bir tencerede yağı kızdırdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı içine koyup, kavurun. Kavurduğunuz soğana domates ve biber salçasını, küçük küçük doğradığınız yeşil biberleri ekleyip, bir iki kere daha çevirin. İçine haşlayıp süzdüğünüz fasulyeleri de ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Fasulyeler pişince tencereyi ocaktan alıp, bir fırın kabına boşaltın. Bir tavada tereyağını eritip, içine küçük küçük doğradığınız pastırmaları ekleyin ve kavurun. Pastırmayı fasulyenin üzerine döküp, tuzunu da serpin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine nane ve karabiber serpip servis yapın.

MALZEMELER
*
2 su bardağı kuru fasulye
* 3 adet soğan
* 1 çay bardağı mısırözü yağı
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 2 adet yeşil biber
* 100 gr. pastırma
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
* Karabiber

Kafkas çorbası

Et suyunu ateşte kaynatın. Yumurtaları mikserle 5 dakika çırpın. Unu, galeta ununu, muskatı ekleyip, tekrar karıştırın. Bu karışımı kaynayan et suyuna ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini serpip servis yapın.

MALZEMELER
*
2 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 6 su bardağı et suyu
* 2 çorba kaşığı galeta unu
* 1 çorba kaşığı un
* Muskat
* Tuz
* Karabiber

Mücver
Öncelikle kabağı rendeleyip, sıkarak fazla suyunu atın. Taze soğanın yeşil kısımlarını, dereotunu, maydanozu kıyar gibi doğrayın. Beyaz peyniri ufalayın. Bir kabın içine kabağı, hazırladığınız yeşilliği ve beyaz peyniri alın. Yumurta, tuz, karabiber ve un ilavesiyle kek hamuru kıvamında bir harç hazırlayın. Bir tavada yağı kızdırıp, bu harçtan kaşıkla yağa bırakın. Arkalı önlü kızartıp, fazla yağını bırakması için havlu kağıda çıkartın. Kızartma işlemi bitince mücverleri bir servis tabağına alıp, yoğurtla birlikte servis yapın.

MALZEMELER
*
3 adet kabak
* 3 adet yumurta
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet taze soğan
* 100 gr. beyaz peynir
* 1 kase yoğurt
* Yeteri kadar un
* Tuz
* Karabiber