kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Alkan'ın çektiği ilk film Bursa'da çok beğenildi

(CİHAN)
Bursa'da düzenlenen 'II. Uluslararası İpek Yolu Film Festivali'nin ilk galasında Hamdi Alkan'ın yönettiği 'Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım' filmi izleyicilerle buluştu. Film Bursalılar'dan tam not aldı..
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'II. Uluslararası İpek Yolu Film Festivali'nde 'Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım' filminin galası önceki gün yapıldı. Ünlü oyuncu Hamdi Alkan'ın ilk yönetmenlik deneyimi olan filmin, Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılan galasına yönetmen Hamdi Alkan, yapımcı Birol Güven ve oyuncu Vural Çelik katıldı. Galayı ayrıca sinema sanatçıları Aykut Oray, Yılmaz Köksal, Engin Çağlar, gazeteci Ahmet Hakan, Bekir Hazar ve İskender Pala'nın yanısıra çok sayıda ulusal köşe yazarı da izledi. 'Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım' filmini ilgiyle izleyen sinemaseverler, gösterimin sonunda usta sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.

MAHKUMLARIN KATKISI
Gösterimin ardından izleyiciye film hakkında bilgi veren sanatçılar, şubatta vizyona girecek filmin senaryosu ile müziklerinin Bayrampaşa Kapalı Cezaevi'nde kalan mahkûmlar tarafından yapıldığını söyledi. Filmin gördüğü ilgiden dolayı mutlu olduğu gözlenen yapımcı Birol Güven, "Dilerim ki bu film örnek olur ve suç da, ceza da ortadan kalkar" dedi. Filmin yavaş işleyen adalet mekanizmasını eleştirdiğini belirten sanatçılar, kültür ve sanat faaliyetlerinin cezaevlerine girmesiyle suç oranının da azaldığına dikkat çekti. Filmde; hayatında hiç suç işlememiş olan Erdem'in uyuşturucu sattığından şüphelenilerek cezaevine konulması ve sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor. Senaryo; 2006 yılında Senaryo Yazarları Derneği'nin Bayrampaşa cezaevinde başlattığı 'Hayal Kurmak Serbest Film Öyküsü Atölyesi' kapsamında Birol Güven önderliğinde yazılmıştı. SABAH ve atv'nin sponsorluğunda gerçekleşen festival 13 Aralık'a kadar sürecek.
Haberin fotoğrafları