kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İzlandalı genç Beyaz Saray'ı işletti

Yeni Haber
İzlandalı 16 yaşındaki bir genç, kendisini İzlanda Devlet Başkanı Olafur Ragnar Grimsson olarak tanıtıp ABD Başkanı George W. Bush'un gizli telefon numarasından Beyaz Saray'ı işlettiğini açıklayınca, ülkesinde kahraman oldu.

"Sadece kendisiyle sohbet etmek, İzlanda'ya davet etmek ve ne diyeceğini görmek istedim" diyen lise öğrencisi Vifill Atlason, Başkan Bush'u gizli numarasından aradığını ileri sürerek, kendisiyle özel bir görüşme talep ettiğini anlattı.

Telefonda sırasıyla birkaç kişinin, "Devlet Başkanı Grimsson'ın doğum tarihi, nerede yetiştiği, ailesinin kimler ve nerede olduğu ve göreve ne zaman geldiği" gibi sorularıyla muhatap olduğunu belirten Vifill, "Kontrol noktalarını geçmek gibiydi. Ama Wikipedia ile birkaç başka site önümde açıktı ve çok zor olmadı" diye konuştu.

Sonunda Başkan Bush'un özel kalemine ulaştığını ve Bush'un kendisini aramasını beklediğini söyleyen Vifill, "Bana Bush'un şu anda müsait olmadığı, ancak geçen Pazartesi akşamı beni arayacağının gündemine not edildiği söylendi" dedi.

Bir süre sonra polisi kapısında bulan Vifill Atlason, karakola götürüldü ve birkaç saat süreyle sorgulandı. İzlanda polisi, kendisine Amerikalı yetkililerin talimatı üzerine Bush'un gizli numarasını nereden ve nasıl bulduğunu sordu, yanıt vermezse ABD'ye girişinin yasaklanacağını bildirdi.

Polislere, Bush'un gizli numarasını eskiden bildiğini, ancak şimdi anımsamadığını söyleyen İzlandalı gencin öğretmen annesi Harpa Atlason ise polis oğlunu götürünce korktuklarını, ancak oğluna kızgın olmadığını belirtti.

"Gördüğünüz gibi oğlum pek becerikli. Yaptığından sonra kahraman oldu. Bush buralarda pek sevilmez" diyen Harpa Atlason, oğlunun kendi gözetimlerine verildiğini ve hakkında soruşturma açılmadığını kaydetti.

Beyaz Saray yetkilileri ise İzlandalı gencin özel gizli numarayı değil, Beyaz Saray'ın Batı Kanadı'nın ana telefon santrali olan "202-456-1414"ü aradığını söylediler.

(AA)