kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

2008 yılının yemek Başkenti İstanbul

Yeni Haber
ABD'nin saygın gazetelerinden New YorkTimes, okurlarına, 2008 yılında İstanbul'a mutlaka gitmelerini ve leziz Türkyemeklerini tatmalarını önerdi.

Gazetenin hafta sonu yayımlanan gezi ekinde, 2008 yılında mutlaka gidilmesi gerekli yerler sıralamasında, İstanbul özellikle midesine düşkün Amerikalıların dünyada gitmesi gereken ilk şehir olarak gösterildi.

Ekin, İstanbul'a ayrılan ve ''Kültürler Yemek Masasında Buluşuyor''başlığıyla yayımlanan yazısında, İstanbul'daki modern ve geleneksel restoranların sunduğu zengin yemek kültürünün nasıl hem uluslararası, hem yerel, hem ileri görüşlü, hem de son derece köklü olduğundan söz ediliyor.

İstanbul'da uluslararası restoranların da şube açtıkları belirtilen yazıda, İstanbulluların artık daha fazla organik yiyeceklere yöneldikleride vurgulanıyor.

Gezi ekinde, 2008 yılında mutlaka gidilmesi gereken 53 yer arasında Laos,Lizbon ve Tunus ilk üç sırayı paylaşırken, 10. sırada Libya, 17. sırada İran veson sırada New York yer aldı.

Gazete, ayrı bir sıralama da yaparak, okurlarını 2008 yılında ''yemekyemeye'' İstanbul'a, ''macera yaşamaya'' Grönland'e, ''hesaplı tatile''Arjantin'e, ''aile olarak dünyayı tanımaya'' Afrika'ya, ''lüks tatile''Moskova'ya, ''parti yapmaya'' Dubai'ye, ''kültür tatiline'' Berlin'e davetederken, yazıda Kazakistan'ın ise gidilmesi gereken yerler arasına yeni katılan bir ülke olduğu ifade edildi.

AA