kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bakan’ın "lame" şıklığı.... Siyah bir takım, siyah-beyaz fular takan Çubukçu, şıklığını ince bir kemerle tamamladı.

Kadın vekiller Meclis kürsüsüne yakıştı

ANKARA
Bütçe görüşmelerinde konu Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü olunca kadın vekiller kürsüyü şıklıklarıyla 'işgal' etti..
TBMM Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmelerinde konu Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü olunca kadın milletvekilleri kürsüyü 'işgal' etti. Her partiden kürsüye gelen kadın milletvekilleri kadınların sorunlarını anlattı. MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, Türk kadınlarının, layık olduğu fırsat eşitliğine sahip olmadığını öne sürdü. AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan ise aile kurumunun önemine değinerek, toplumun gelişiminin aileden geçtiğine işaret etti.

KOTA İSTEĞİ
DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır da, iş hayatından kopartılan kadınların eve mahkûm edilmesinin en büyük şiddet olduğunu ifade etti. Parlamentoda kadınların temsil edilme oranının düşük olduğunu vurgulayan Bayındır, partilerde kadın kotasının anayasal zorunluluk haline getirilmesini ve Meclis'te "Kadın Komisyonu" kurulmasını önerdi. Bayındır, "Kürtçede kadın 'jin' yani yaşam demektir. Bu anlamda özgürlük ve eşitlik mücadelesi veren tüm özgürlük arayışçılarını saygıyla anıyorum" dedi. CHP Adana Milletvekili Gaye Erbatur, "Kadın sorunu, kadınların sorunu değil, bir insani gelişme kriteri, kadın-erkek herkesin sorunudur" dedi. DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş da bütçeden kadınlarla ilgili kurumlara yeterli kaynak aktarılmamasını eleştirdi. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ise eleştirileri yanıtlarken bazı uyarılarda bulundu. Yetişme yurtlarıyla ilgili haberlerden sonra, bu yurtlarda kalan liseli kızların en az 2-3'ünün intihara kalkıştığını belirten Çubukçu, "Özellikle isim vererek bir kuruluştan bahsedildiğinde, bu çocuklar, kendilerini savunmasız hissediyorlar" dedi.
Haberin fotoğrafları