kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bangladeş'te bir binanın çatısı çöktü: 4 ölü, 50 yaralı

Yeni Haber
Bangladeş'te geçen aylarda yıkım çalışmaları başlatılan 22 katlı binanın çatısının dün gece çökmesi sonucu 4 işçi öldü, yaklaşık 50 işçi yaralandı.

Polis ve görgü tanıklarının açıklamalarına göre, Bangladeş'in başkenti Dakka'daki en yükseklerinden biri olan binadaki enkaz altında hala ulaşılamayan işçiler bulunuyor.

Kurtarma çalışmalarına itfaiye görevlileri ve polis ile askerler de katılıyor. Ancak bir itfaiye yetkilisi, kurtarma çalışmalarına ara verildiğini, kullandıkları makinelerin binanın tamamen çökmesine neden olabileceğinden endişe edildiğini söyledi.

Haberlere göre, inşaat kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle hakkında yıkım kararı verilen binanın yıkım çalışmaları aylar önce başladı.

Kent yetkilileri, binanın patlayıcılar kullanılarak değil, insan gücüyle yıkılması kararı aldı. Böylece işsizlik oranının yüksek olduğu kentte yüzlerce işçiye geçici iş sağlandı.

Bu arada, hükümetin, olayın nedeninin soruşturulması için bir komisyon kurduğu bildirildi. Hükümetin iskan ve kamu çalışmalarıyla ilgili danışmanı, kurbanların ailelerine tazminat ödeneceğini söyledi.

(AA)