kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti'den 'Yerel seçim startı'

AK Parti İstanbul il başkanlığından gelen davette şöyle deniyordu: "Hizmet yerinde görülür. Gidelim görelim."
Görmemiz gereken şey önemliydi. Çünkü konu İstanbul gibi devasa bir kentte yaşayanları isyan ettirecek bir noktaya gelen ulaşımla ilgiliydi.
Yani İstanbul trafiğini biraz olsun rahatlatacak "7 Tepe 7 Tünel" projesinin biten ilk tüneli gezilecekti.
Bu İstanbul'un geleceği açısından da önemli bir projeydi. Biz de kalktık gittik.
İlk durağımız Kağıthane İETT garajıydı.
Sivil toplum örgütü başkanları, üyeleri, belediye başkanları, işadamları ve yerel siyasilerden oluşan bir topluluk ne yapacağını bilmeden bekliyordu.
Bir organizasyon bozukluğu olduğu kesindi. Ama amaç ulvi olduğu için kimse sesini çıkarmadı. Herkes ilk kez gezilecek yaklaşık 7 km'lik tüneli merak ediyordu.
İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyon Başkanı Sefer Kocabaş, mimar Hakan Kıran ve gazeteci Eyüp Can'la birlikte Piyalepaşa-Kağıthane Tüneli'ne girdik.
Tünel, üzerinde koca bir semtin olduğu tepenin altından geçiyor ve Piyalepaşa ile Kağıthane'yi birbirine bağlıyordu.
Henüz çizgileri netleşmese de 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olan tüneli gezmek gerçekten heyecan vericiydi.
Tünelde bir süre ilerledikten sonra tören yerine ulaşıyoruz. İstiklal Marşı'ndan sonra kürsüye AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu çıkıyor.
Babuşcu, "AK Parti vizyonu ile yerel kalkınmayı anlatıyor"
O konuşurken ben de çevreyi izliyorum. Tünelin yan duvarları da AK Parti afişleriyle donatılmış durumda... Bir an içinden geçtiğimiz süreci düşünüyorum. Genel seçimler bitmiş önümüzde yerel seçimler var.
İstanbul için önemli bir projenin ilk tanıtımı yapılıyor. Bunu da projenin yürütücüsü, sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi değil, AK Parti il başkanlığı yapıyor.
Bunun anlamı ne?
Durumu "Yerel seçim startı" olarak yorumlamak hiç de yanlış olmaz.
Çıkışta verilen ve üzerinde "Tünelden ilk geçen kişiler arasında yer aldınız" yazılı sertifikanın altındaki Aziz Babuşcu imzası da bunu kanıtlıyor.
Gördüğünüz gibi AK Parti yerel seçimlere, hem bugünden hem de bir hayli iddialı hazırlanıyor. Aslında AK Parti'nin İstanbul'a özel önem verdiği biliniyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da konuşmasında bu noktanın altını çiziyor. Satırbaşlarıyla tünellerden metroya, deniz ulaşımından karayollarına ulaşım alanında neler yapıldığını rakamlarla anlatıyor.
Ama onun eksik bıraktığı bir şeyi, işadamı Ferit Şahenk tamamlıyor.
"Ulaşım elbette önemli ama iletişim de çok önemli."
Gerçekten de İstanbul'da ulaşım için yeraltı ve yerüstünde inanılmaz bir çalışma yürütülüyor ve milyar dolarlara ulaşan bir yatırım yapılıyor. Ama ne var ki, bu yapılanlar topluma tam olarak anlatılamıyor.