kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Esen EVRAN
HABERİNİZ OLSUN

Nişantaşı sadece gündüz mü yaşar? Şimdi sabaha kadar eğlence var!

Gülaylar Altın'ın Nişantaşı'nda 40 yıllığına kiraladığı arazide uzun süre ön cephesini kapatarak inşaatını sürdürdüğü City's Nişantaşı'nın önündeki perde kalktığında, herkes o bina sanki yıllardır oradaymış gibi hissetti. Mimar Sinan Kafadar'ın, caddenin dokusuna uyum içinde tasarladığı ve üst gelir düzeyine hitap eden neredeyse tüm markaların mağaza açacağı City's Nişantaşı, 150 milyon dolarlık bir yatırımın ürünü. Ve sadece alışveriş merkezi değil, eğlencenin de merkezi olmak iddiasında. Bu yüzden kapılar saat 10.00'da açılacak, merkez sabah 03.00'e kadar yaşayacak.
DahaD&G, Ferre, Jean Paul Caultier, Cerutti, Class Roberto Cavalli, Pal Zileri, Trussardi, Baldinini, DKNY Jeans, Steve Madden, Pura Lopez markalardan bazıları. Ama asıl ses getirecek olan markalar değil, 5. kattaki restoranlar. City's Nişantaşı'nda alıştığımız fast food katları yok. Hamburgerci aramayın, hiç yok. Marmaris Büfe var bir tek tanıdık. Ama onun dışında Boğaz manzaralı üst katta Levent Penso, Grey (Dünya mutfağı) ve Climantine (Fransız mutfağı) adında iki farklı restoranla 5. katta yer alırken, İzzet Çapa It is a Joke (İtalyan mutfağı), Bahattin Demir ise Cook Shop (Dünya mutfağı) ile lezzet düşkünlerini ağırlayacak. Dünyanın en ünlü Fransız restaurant zincirinin halkası Le Antricote da başka bir mekan. Peki ya park yeri? İnanmayacaksınız ama yerin altında görünmeyen 10 kat daha var City's Nişantaşı'nda. Siz otomobilinizle geleceksiniz, 'exclusive' kapıdan gireceksiniz ve bırakacaksınız otomobilinizi onlar park edecek.

7 gün 7 gece sürecek
Bu arada sinema da çok iddialı. Dünyanın en ünlü koltuk ve mobilya üreticisi firmalarından biri olan ve Ferrari otomobillerine koltuk üreten Poltana Frau markası, City Life Sinema Merkezi için özel olarak koltuk tasarlamış.
Alışveriş merkezi yönetimi, aralık ayı sonunda başlayacak açılış törenlerinin 7 gün 7 gece süreceğini de söylüyor. Nişantaşı bugüne kadar gündüz yaşayan bir yerdi. Akşamları el ayak çekildiğinde, sosyete İstanbul'un eğlence mekanlarına giderdi.
Bence ay sonundan sonra yıllardır süren bu gelenek sona erecek. Cadde mağazacılığının en önemli adresi, artık alışveriş merkezi ve eğlencenin de merkezi olacak