kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

20'li yaşların evliliğinde aşk var ama mantık yok

20'li yaşlarda evlenen kadınlar, kariyer yerine çocuk yapar... Bu yaşlarda evlenen erkekler ise hayatın ağır yükü altında kalır!.
Genç bir kızım. 24 yaşındaki erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyorum. Çevremdeki herkes evlenmeme karşı çıkıyor. Evlilik için ideal yaş var mı? (Nalan R.)
Olmaz mı hiç! 20'li, 30'lu ve 40'lı yaşlarda yapılan evliliklerin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Ama bence bir kadının evlilik için en ideal yaşı 25-28 arasıdır. Erkeklerin de evlilik için en ideal yaşı 29-35 arasıdır. Peki öyleyse; 20'li, 30'lu ve 40'lı yaşlarda yapılan evliliklerin avantajları ve dezavantajları ne?

KARİYER YERİNE ÇOCUK
* 20'Lİ YAŞLAR: Aşk vardır, mantık yoktur. Bu yaşta evlenen kadınlar kariyer yerine çocuk yapar. Bu yaşta evlenen erkekler de; çok erken bir yaşta sorumluluk alıp, hayatın ağır yükünü sırtlanır. 30'undan sonra da gözleri evdeki kadını değil, dışarıdaki kadını görür.

* 30'LU YAŞLAR: Özellikle kadınların bir ayağının iki pabuca girdiği bir dönemdir. O yaştan sonra kadının elde ettiği kariyer ise hak mak getire. 30'lu yaşlarda evlenen erkeklerin ise tadından yenmez. Çünkü o yaştaki erkeklerin ayakları yere gayet sağlam basıyor ve gözü dışarıda değil, evdeki karısındadır.

* 40'LI YAŞLAR: Hem kadın için, hem de erkek için pişmanlıkların yaşandığı dönemdir. Tecrübe hat safhadadır. İşin gerçeği kerhen evlenme dönemidir.