kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Cennet' ile kıyaslanacak bir film yok

MERVE YURTYAPAN - MAGAZİN
'Yaprak Dökümü' dizisiyle üne kavuşan Fahriye Evcen, ilk sinema filmi 'Cennet'le 4 Ocak'ta beyazperdede olacak. Filmin çok farklı bir senaryoya sahip olduğunu belirten genç oyuncu, "Cennet ile kıyaslanacak bir film yok, bu filmi izleyen herkes çok etkilenecek" şeklinde konuştu..
ürk sinemasının korku türündeki ilk örneklerinden sayılan 'Araf'ın yönetmeni Biray Dalkıran, yeni filmi 'Cennet' ile beyazperdeye dönüyor. 'Cennet'te akıl hastası bir genç kızı canlandıran Fahriye Evcen, 4 Ocak'ta vizyona girecek filmle izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. 'Yaprak Dökümü' dizisindeki oyunculuğuyla dikkat çeken Evcen, daha önce Türk Sineması'nda hiç denenmemiş bir sinema filminde yer almanın heyecanını yaşıyor. Evcen, "Bu film diğer sinema filmlerinden çok farklı... Bence 'Cennet' ile kıyaslanacak bir film yok. Filmi izleyen herkes çok etkilenecek. Birbirine benzer filmler çekilirken, biz değişik bir senaryo üzerinde çalıştık" diyor. Evcen'e 'Cennet'te Engin Altan Düzyatan, Zeynep Pabuççuoğlu ve Şendoğan Öksüz gibi oyuncular eşlik ediyor.

* Almanya'dan Türkiye'deki dizilere tesadüfen transfer oldunuz. Oyunculuğa nasıl karar verdiniz?
Çocukluğumdan beri tiyatroyla ilgileniyorum, ancak profesyonel olarak yer alma fırsatı bulamadım. Oyunculuk bana hiçbir zaman uzak değildi. Çok kararlı başladığım da söylenemez.

ŞİZOFREN BİR KARAKTER
* 'Cennet' sizin ilk sinema filminiz, filmde akıl hastanesindeki bir hastayı canlandırıyorsunuz, bundan bahsedebilir miyiz?
'Cennet'te 15 yaşlarında bir kız çocuğunu canlandırıyorum. Akıl hastanesinde bir hasta ve şizofren bir arkadaşı var. Filmin güzel bir hikayesi var. Ayrıca bu hastalıkla yürüyen bir hikaye de var. Bu kızın doktorlarla ve babasıyla ilişkisi oldukça uzak... Daha çok arkadaşıyla ve onun iç dünyasıyla ilgileniyor. Şirin ve fevri davranışları olan bir kız. Garip davranışları ve mistik bir havası var. Şu ana kadar çok fazla sinema filminde görülmeyen bir durumu da var; filmde canlandırdığım karakter isimsiz. İsimsiz olması fonksiyonsuz olmasından kaynaklanmıyor. Filmin sonunda da izleyicileri çok güzel bir sürpriz bekliyor.

GİŞEYİ HİÇ DÜŞÜNMEDİK

* Filmin farklı ve dikkat çekici bir senaryosu var. Türk Sineması'nda görmeye alışmadığımız bir senaryoyla izleyici karşısına geçeceksiniz. Bu filmde sizi etkileyen ne oldu?
Filmin senaryoyusunu okuduğumda şimdiye kadar Türk Sineması'nda benzeri olmayan bir senaryoya sahip olduğunu gördüm. Beni filmin en fazla etkileyen yönü bu oldu. Bu film, Türkiye'de hiç denenmemiş ve oynanmamış bir hikaye. Son yıllarda benzer filmler yapılıyor. Aynı temalar üzerinden gidiliyor. 'Cennet' diğer filmlerden bu anlamda sıyrılıyor. Değişik ambiyansı olan bir film. Her yaştan izleyiciyi çekecek. Bu filmde Türk Sineması'nda psikolojik dram anlamında çok farklı şeyler denedik.

* Benzer konulu filmler yapılmadığını söylediniz. Daha önce denenmemiş bir projede yer almayı 'riskli' olarak değerlendiriyor musunuz?
Bunun riski mutlaka vardır, ancak ben bu riski severek göze alırım. Yeniliği kabul edemiyorlar ve yeni işlere destek olmuyorlar. En azından 'Türkiye'de bir ilk denendi' demeliler. Biz her şeye açığız. Ben oyuncu kimliğimle baktığımda şimdiye kadar denenmemiş özel bir iş yapıldığını görüyorum. Herkes en iyisini yapmaya çalıştı ve bunu da başardığımızı düşünüyorum. Kötü filmler yapılıyor, ancak bunlardan bazıları gişede başarılı oldu. Bu nedenle izleyicinin ne istediğini tam olarak anlayamıyorum. 'Cennet'i yaparken herhangi bir gişe endişesi yaşamadık. Gişe düşüncesiyle yapılan bir film değil. Sadece doğru izleyicilerin gözünde iyi bir yerde olması için uğraştık. Çok iyi tepkiler alacağımıza eminim.

* Bu özellikleriyle Cennet'in diğer sinema filmlerine göre benzersiz ve rakipsiz olduğunu düşünüyor musunuz?
Diğer filmlerden farklı bir yerde olacak. Duygusallığın ve komedinin işlendiği sahneler de var. İnsanların psikolojisini çok derinden etkileyecek bir film oldu. Cennet' ile kıyaslanacak bir film yapıldın ğını düşünmüyorum. Bence konu olarak diğer filmlerden farklı ve onlarla birebir yarıştırılamayacak.

* Sinema izleyicisinin filmlere olan ilgisini nasıl buluyorsunuz?
Bazı filmlerin hak ettiği yere taşınmadığını görüyorum. Seyircinin sinemaya bakışının değişmesi gerekiyor. Türk seyircisi hep dram istiyor. Farklı bir konuya sahip olunduğunda, o filmler dikkat çekmiyor.

* Bazı oyuncular yaşadıkları polemiklerle gündeme gelebiliyor... Gündemde kalmakla iş almak arasında bir bağlantı mı var?
Bunların çok saçma olduğunu düşünüyorum. İnsanlar bunlara izin veriyor. Bu sektörde çalışan bazı insanlarda böyle bir düşünce var. O insanlar işle ön plana çıkmak istemiyor ve kolay yoldan para kazanmak istiyorlar. Bu bence çok yanlış bir davranış.
Haberin fotoğrafları