kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şanlıurfa'da canlı bomba alarmı

Yeni Haber
Kuzey Irak'tan kaçak yollardan giriş yapan 3 PKK terör örgütü üyesinin Şanlıurfa il merkezinde bombalama eylemi gerçekleştirmek üzere giriş yapacağı ihbarı alan güvenlik güçleri şehirde alarma geçti.

Kentin giriş ve çıkışları 24 saat kontrol altına alınırken gelen şüpheli araçlar didik didik aranıyor. Olası bombalama eylemlerine karşın şehrin işlek caddeleri ve belirli yerlerinde sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'nden yapılan telsiz anonsunda, sürücüsü belli olmayan 21 AC 030 plakalı 1971 model bir araçta canlı bomba olabileceği uyarısı yapıldı. Telsizden yapılan anonsta, yeşil renkli kamyonetin dikkatli şekilde takip edilip, uzman ekiplere bildirilmesi istendi.

Anonsla birlikte alarma geçen polis, Şanlıurfa'nın tüm giriş ve çıkış noktalarında uygulama başlattı.

Şüpheli görülen ve içi kalabalık olan tüm araçlar uygulama noktasında didik didik arandı. Kent merkezinde de kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partilere ait binalarla, halkın yoğun olduğu yerlerde güvenlik tedbirleri artırıldı.

Bir emniyet yetkilisi, ihbarı yapılan araçta canlı bomba olduğu ve Şanlıurfa'ya gelme ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

Aracın sahibi veya kullanan kişilerin araştırıldığını da belirten yetkili, vatandaşların şüpheli araç veya kişilerle ilgili bilgileri 155'i arayarak paylaşmasını istedi.

CİHAN