kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tunceli'de nokta operasyonlar!

Yeni Haber
Tunceli'de PKK örgüt mensuplarına yönelik nokta operasyonu başlatıldı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Ahponos Vadisi ve Mercan dağlarının bulunduğu bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından indirme yapıldı.

Ağır kış koşullarına rağmen devam eden geniş çaplı operasyona Tunceli Alay Komutanlığına bağlı çok sayıda özel eğitilmiş timler katılıyor. Sabah saatlerinde Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Skorsky helikopterler, kar kalınlığının 40 cm'yi bulduğu vadilerde terör örgütü PKK'ya yönelik nokta operasyonu gerçekleştirdi.

Bölgede 500 metreye kadar varan derin vadilerde gerçekleşen operasyona kobra helikopterler de destek veriyor. Zaman zaman sıcak temasın yaşandığı bölgede arazi şartlarının elverişsizliğine rağmen devam eden operasyon Ahponos Vadisi, Bali Deresi ve Mercan Vadisi'nde yoğunlaştı. Daha çok örgütün barınaklarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda derin vadilerde yoğunlaşan nokta operasyonunda çok özel eğitilmiş harekat timleri PKK'nın kaçış noktalarını tutarak tespit ettiği barınaklarını imha ediyor. 2007 yılı içerisinde Ovacık ilçesinde güvenlik güçleri tarafından ağır operasyonlara maruz kalan terör örgütü mensupları zor anlar yaşıyor. Terör örgütü mensuplarına ait barınakların vahşi hayvanlar tarafından dağıtıldığı da gelen bilgiler arasında.