kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

İki film!..

SALONLARDA yer yok.. Ben ne desem gideceksiniz.. Gidin de zaten.. Özellikle Kanyon'daki çağın en gelişmiş Üç Boyutlu tekniği, Real D'yi yaşamanız gerek.. Filmi değil, teknolojiyi izleyin yeter.. Filmde de pek fazla bir şey yok zaten..
İki boyuta indirin, yani bilinen tekniğe, geriye bir çocuk filmi kalır.. Ejderhalarla boğuşan kahramanın masalı..
Başroldeki Ray Winstone tam bir kazma.. Anthony Hopkins, kralda iyi.. John Malkovich kayıp, ziyan.. Filmdeki kısa rolünü çırılçıplak oynayan Angelina Jolie harika.. Ama bir yandan Jolie'ye çırılçıplak rolü kabul ettirmek, öte yandan da her şeyi meydanda kadın yüzünden filmin özellikle Amerika'da gişesini fazlası ile düşürecek, çocuk filmini çocuklara men edecek R reytingi almasını önlemek için digital teknolojiyle Angelina elle yapılmış resme dönüştürülmüş.. Ama lafta.. Angelina gene de muhteşem..
Beowulf, Kurt Adam görülmeli.. Eğer bu teknikle oynuyorsa.. Normal sinemaya zahmet etmeyin..
İkinci filmim, Michael Clayton.. Avukat.. Amerika'nın son yıllarda en meşgul olduğu konu.. Bu yüzden en çok da filmi çevrilen.. Halkı zehirleyen ecza firmaları ve soyguna katılan avukatlık şirketleri..
George Clooney, böyle bir şirketin davaya çıkan değil, kirli anlaşmalarla, mahkemeye gelmeden işi bitiren en üç kâğıtçı avukatı.. Borçlanıp iş kurmuş, batırmış, mafya peşinde.. Evlilik fiyasko.. Ayrılmış.. Yani bu hüneri olmasa, tam bir loser.. Yani mağlup doğan..
Film öylesi bir lafa boğulmuş ki.. Bir Clooney filminde diyalogların dokuz, aksiyonun bir yer işgal etmesi anlaşılır gibi değil. Bunca konuşma alt yazıyla dörtte bire inince de, İngilizce bilmeyenler için işler daha da zor.. İnsan tam iki saat anlamadığı bir dili dinler mi?..
Bir eski göz ağrısı var filmde.. Beyaz Gölge dizisinde bizim kızların çoğunun kalbini hoplatan Ken Howard.. Olmuş 120 kilo..