kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Aralık 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erken boşalınca her şeyinizi yitirmezsiniz ki!

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
06.12.2007
Erken boşaldığınızda her şeyi yitirdiğinizi düşünmeyin! Sevgilinize karşı daima olumlu düşünceler besleyin. Cinsellikte kendinizi kanıtlamak zorunda hissetmeyin..
Sevgilim tatmin olmadan boşalıyorum. Bu konuda kendimi nasıl kontrol edebilirim? İlişkiye girmeden önce boşalırım korkusuyla oral ilişkiye bile yanaşmıyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum. G.U./Tokat

Bir dengesizlik ve kontrolsüzlük hastalığı olan erken boşalmanın üstesinden gelmek çok kolaydır. Güvensiz, mutsuz ve ezik olmayın. Sağlıklı, başarılı ve mutlu bir erkek olmak tamamen size bağlı.

Sevgilinizi uyarın
Yıllardır cinsel terapistler tarafından yaygın bir şekilde kullanılan 'başla-dur', 'yavaş-hızlı penis uyarılması', 'pelvis kaslarını kasma-gevşetme' ve nefes egzersizleriyle erken boşalmanızı kontrol edebilirsiniz. Her erkeğin bazen erken boşalabileceğini unutmadan, aşağıdaki önerilere dikkat etmenizde fayda var:

* Erken boşaldığınızda her şeyi yitirdiğinizi düşünmeyin. Önemli olanın sevgilinizle her ikinizin de hoşuna giden bir şeyler yapabilmek olduğunu düşünün.

*
Sevgilinize karşı daima sağlıklı ve uyumlu düşünceler besleyin. Cinsel ilişkide kendinizi kanıtlamak zorunda hissetmeyin. İdrar yaparken kendinizi tutup bırakın, böylece aşk kaslarınızı kontrol etmeyi öğrenebilirsiniz.

* Cinsel ilişki sırasında hareketlerinize zaman zaman ara verin ve heyecanınızı yatıştırabilmek için dinlenin. Her gece yatmadan önce, kendinizi kontrol ettiğiniz uzun bir cinsel birleşmenin hayalini kurun.

*
Ön sevişmeyi uzun tutun ve sevgilinizin yeterince uyarılmasını sağlayın. Cinsel ilişki öncesi kasma-gevşeme ve nefes egzersizleriyle kendinizi rahatlatmaya ve gevşetmeye çalışın.

Cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları bana yazın. İsminizi belirtmenize gerek yok. Ancak yaşadığınız şehri yazarsanız, sorunlarınızı değerlendirmem kolaylaşır. Rumuzlu soruları 'saglikliseks@sabah.com.tr' adresine gönderebilirsiniz.