kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İstihbarat notu değil, ihbar mektubu

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YÖK'ün kendisine ilettiği rektör adayları arasında ikinci sırada bulunan Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin ile ilgili yaptığı açıklamalar gündeme damgasını vurdu.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, rektör adaylarından birinin eşinin kara çarşaflı olduğuna dair hazırlanan bilgi notunun istihbarat kaynaklı olmadığını, ihbar mektubu olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, rektör atamaları ile ilgili kendisine sunulan dosyada adaylardan birinin eşinin 'kara çarşaflı' olduğuna dair bir bilgi notu bulunduğunu açıklaması Köşk ile YÖK'ün arasını açtı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, iddia edilen notu kendilerinin hazırlamadığını açıklamasının ardından gözler istihbarat organlarına çevrildi.

Köşk'e yakın kaynaklar, hazırlanan bilgi notunun istihbarat kaynaklı olmadığını belirterek, "Atamalara ilişkin çok sayıda ihbar mektubu Köşk'e gelir. Kayıt altına alındığı için ihbar edilen kişinin dosyasına eklenir. Bazen adaylardan birinin tarikat bağlantısı olduğu iddia edilirken bazen de komünist olduğu iddia edilir. Ciddi bulunan ihbarlar üst yazı ile Cumhurbaşkanı'na sunulur. Ciddi bulunmayanlar ise Cumhurbaşkanı'na sunulan dosyada yer almaz. Osmangazi Üniversetesi Rektörü ile ilgili gelen bilgi notu da ihbar mektubuna dayanıyor. Ciddiye alınıp dosyaya konmasaydı böyle bir polemik de yaşanmazdı" yorumunu yaptılar.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde Köşk'e gönderilen ihbar mektubunun, dosyada bulunduğunu belirten yetkililer, mevcut rektörün görev süresi dolmadığı için dosyaya son şeklinin verilmediğini de açıkladılar.

(ANKA)