kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Koltuk sevdası seçime takıldı

Venezüella'da sosyalizme geçiş ve Chavez'e ömür boyu liderlik tanıyan referandumdan "Hayır" çıktı..
Devlet Başkanı Hugo Chavez önceki gün görev süresinin belki de en büyük hüsranını yaşadı. Başkanlık süresinin uzatılması ve sosyalizme geçişi de içeren anayasa değişiklik paketiyle ilgili referandumu muhalifler kazandı. 69 değişiklik için yapılan halk oylamasında "Hayır" oyu kullananlar yüzde 51 oldu.

'UYUMAYA GİDİYORUM'
Chavez'i totaliter rejim kurmaya çalışmakla suçlayan muhalefet bayram havasında sokaklara döküldü. Gelecek yıl başkanlık seçimlerine aday olması beklenen Zulia eyaleti valisi Manuel Rosales, "Bu gece Venezüella kazandı" dedi. Sonuçların geç saatlerde açıklanmasına kızan evet cephesinin öfkesi ise Chavez'in "Sonuçları kabul ettim. Fotofinişle kaybettik. Bu kez olmadı. Ben uyumaya gidiyorum" açıklamasıyla yerini sessizliğe bıraktı.

'SONUN BAŞLANGICI'
Sonuçlar Batı basınında Başkan Chavez'in ülkesinde başlattığı sosyalist değişimin gerilemeye başladığının ve sona gelindiğinin göstergesi olarak görülüyor. Venezüella lideri ise seçim öncesi aralarında eski çalışma arkadaşlarının da bulunduğu muhalefet hareketini ABD'nin örgütlediğini iddia etmiş, Washington'u petrol ihracatını kesmekle tehdit etmişti.
Haberin fotoğrafları