kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezer'e yüklendi, Gül'e teşekkür etti

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Sezer'e yüklendi, Gül'e teşekkür etti
Başbakan Erdoğan, CHP'nin, Cumhurbaşkanı Gül'ün Hakimler ve Savcılar Yasası'nı incelemeden onayladığı şeklindeki eleştirisine karşılık, isim vermeden 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i eleştirdi. Erdoğan, "Kusura bakmayın biz 15. günün son dakikasına kadar bu ülkede bekletildik. Şimdi de bu işin ne kadar süratlenirse ülkemize o kadar hayırlı olacağına inanıyoruz ve bundan dolayı da sayın Cumhurbaşkanına özellikle teşekkür ediyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2008 yılı bütçesi üzerine muhalefet partilerinin eleştirilerini hükümet adına yanıtladı. CHP Genel Başkanı Baykal'ın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlunun şirketinin Tekel'e ikinci el makine alma işiyle ilgili iddialarıyla ilgili olarak Erdoğan "Unakıtan'ın oğlu, 'şunu götürmüş bunu götürmüş...' Getirdi beraat belgesini ortaya koydu. Oğlunun dokunulmazlığı yok. Suç duyurusu yapın gereği yapılsın, niye takip etmiyorsunuz? İddia sahibi sizsiniz. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Suç duyurusunda bulunursuzunuz gereği yapılır. Olay bu kadar basittir" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN DERDİ GAP DEĞİL CHP

Bütçe görüşmeleri sırasında söylenen "Türkiye'nin derdi BOP değil GAP dediniz" sözlerini anımsatan Erdoğan, "Ben de diyorum ki Türkiye'nin derdi GAP değil CHP. Sizin hayatınızda hiçbir zaman bir hayrınız olmadı ki" dedi. GAP'a şimdiye kadar yıllık yüzde 7 oranında yatırım yapıldığı belirten Erdoğan kendi dönemlerinde bu rakamın üzerine çıkıldığı ve halen çalışmaları Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in yürüttüğünü söyledi. CHP milletvekillerinin sık sık konuşmasına itiraz etmeleri ve laf atmaları üzerine "Sizin tahriklerinize gelecek değilim. Çok konuşuyorsunuz" diye konuştu.

ENERJİ YOLSUZLUKLARIYLA İLGİLİ TALİMATI BEN VERDİM


Baykal'ın Enerji Bakanlığı'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak da Erdoğan şunları söyledi:

"Buradaki çıkan yolsuzluklara yönelik olarak gerek şahsım gerek bakan arkadaşım bizzat bizler suç duyurusunda bulunmak suretiyle buralarda yargı sürecini başlattık. Bu konuda olay tamamıyla yargının tasarrufu altındadır. Suç duyurusunda bulunan biziz. Bunun içerisinde siyasetçisi de olabilir müteahhidi de olabilir, bürokratı da olabilir kim varsa sonuna kadar gidilmesi talebiyle bizzat ben Enerji Bakanlığına talimat verdim ve Enerji Bakanlığı da savcılığa suç duyurusunda bulundu."

ALİ DİBO DEDİKLERİNİZ YİNE SEÇİLDİ

Erdoğan, Baykal'ın Hatay'da meydana gelen ve "Ali Dibo" olarak adlandırılan yolsuzluklarla ilgili eleştirilerine de şöyle yanıt verdi:

"Sayın Baykal halen yorulmadınız. Hataylılar size dereken dersi verdi. Hataylılar sizin bu dediklerinizin hiçbirine itibar etmedi. Hatay'da Ak Parti açık ara birinci parti durumuna geldi.

Biz bu ifadeleri kullanırken ben bir şeye üzülüyorum. Halkımıza hakaret ediyoruz biliyor musunuz? Yani halkımız yolsuzluğu yapanı abad ediyor öyle mi? Ona paye veriyor öyle mi? ona devam et diyor öyle mi? Ali Dibo dediniz Ali Dibo dedikleriniz yine seçildiler, yine parlamentoya geldiler üstelik oy sayısı artarak geldiler. Bunları görün ve siz de aynı ilde oylarınızı kaybettiniz."

SİZİ NİYE RAHATSIZ EDİYOR

Konuşmasında Hakimler ve Savcılar Yasası ile yapılan eleştirileri de yanıtlayan Erdoğan, hakim ve savcı alımında 1934 yılından beri uygulanan yöntemleri uyguladıklarını söyledi. Bu yöntemin CHP'yi neden rahatsız ettiğini anlamadığını kaydeden Erdoğan, eski Adalet Bakanı Mehmet Moğultay'ın hakim ve savcı alımına ilişkin "5 bin kişilik kadro çıkardım bu kadroları örgütüme vermeyip MHP'ye mi verseydim" sözlerinin yazılı olduğu gazete sayfasını kürsüden göstererek okudu.

Baykal'ın AKP'nin medyayı etki altına aldığı ve Sabah Grubu'nun ihale edilmesi hakkındaki eleştirileri üzerine "O konuda siz çok kabiliyetlisiniz. Biz size yetişemeyiz. Şu anda TMSF'nin yapmış olduğu ihaleyi biz izliyoruz. Bu ihalede katılmak isteyenler katılmıştır. Yeterliliği olanlar girmiştir. Neticesi yarın belli olacak. Bu konuda TMSF özerk bir kurumdur. Gereğini yapacaktır" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Erdoğan, "Cumhurbaşkanı bu kadar ağırlığını kaybetmemişti" suçlamasını da yanıtladı. Erdoğan, "Kusura bakmayın biz 15. günün son dakikasına kadar bu ülkede bekletildik. Şimdi de bu işin ne kadar süratlenirse ülkemize o kadar hayırlı olacağına inanıyoruz ve bundan dolayı da sayın Cumhurbaşkanı'na özellikle teşekkür ediyoruz" dedi.