kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül'den muhalif liderlere öğütler

SOLİ ÖZEL
Pakistan Devlet Başkanı Müşerref ve muhalif liderlerle görüşen Gül, siyasi meseleler yerine Pakistan'ın geleceğine ve demokratik gelişimine ilişkin fikir verdi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşen, kısa süre önce sürgünden dönen muhalif lider Müslümanlar Birliği Partisi Genel Başkanı Navaz Şerif; "Türkiye Cumhurbaşkanı ile konuştuğumuza çok memnun oldum. Ben zaten hep iki ülkenin ilişkilerinin daha iyiye gitmesini istedim. Türkiye Cumhurbaşkanının da benzer görüşlere sahip olmasından memnuniyet duydum" dedi. Gül'ün Başkan Müşerref'le ve diğer siyasilerle temaslarını değerlendiren Şerif, "Bunu içişlerine bir müdahale olarak görmediklerinin" altını çizdi. "Zaten ülkemizdeki siyasi meseleler üzerinde konuşmadık. Kendisi Pakistan'ın geleceğiyle ilgili görüşlerini benimle paylaştı. Türkiye her zaman ülkemizdeki demokrasiye destek vermiştir" dedi. Şerif, ocak ayında yapılacak genel seçim için adaylık başvurusunun Başkan Müşerref tarafından reddedildiğini söyledi.

İSLAM'IN MODERN YÜZÜ
Pakistan Tahrik-i İnsaf Partisi Genel Başkanı, eski kriket şampiyonu İmran Han da Gül'ün kendileriyle konuşmasını "Pakistan'ın içişlerine müdahale olarak görmediğini" belirterek şunları söyledi: "Ben Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'ın hayranlarındanım. Onlar İslam'ın modern yüzünü gösteriyor. İslam ve modernliğin, demokrasinin bağdaşmayacağına dair sıklıkla başvurulan propagandayı yalanlıyorlar. ABD Müslüman ülkelere baktığında yalnızca liberalleri ve fanatikleri görüyor. Bu nedenle ya liberal diye Benazir Butto'ya, ya da radikallere karşı diye Pervez Müşerref'e destek veriyor. Bu bizim ülkemizi anlamak istiyorsanız aptalca bir yaklaşım." Partisinin seçimlere katılmayacağını belirten Han, şöyle dedi: "Yargı üyelerinin yüzde 60'ı evlerine gönderilmişken, yüksek mahkeme yargıçları ev hapsinde tutulurken ve yerlerine Müşerref'in atadığı hâkimler gelmişken burada düzgün bir seçim yapılamaz."