kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yeni dönem sanatçılar siyasetten uzak yetişti

BÜLENT İPEK MAGAZİN
Erol Günayın ve Ferhan Şensoy'dan sonra usta tiyatrocu Genco Erkal da genç sanatçıların siyaseten uzak olmasını eleştirdi. Sivas olaylarını 14 yıl sonra sahneye taşıyacak olan Erkal: Siyaset sanatın görevidir, ancak kim yapacak?..
Siyasetle sanat ilişkisi üzerine yaşanan tartışma büyüyor. Erol Günaydın'ın "Yeni komedyenler korkak, siyasi eleştiri yapamıyor" sözlerinden sonra Ferhan Şensoy da ustaya katılmış ve "Standupçıların politik derdi yok, çünkü öyle bir bilinçleri yok" demişti. Bu iki ismin ardından, politik tiyatronun öncülerinden usta oyuncu Genco Erkal da yeni dönem sanatçıları eleştirdi.

BİZİM GÖREVİMİZ
Yeni dönem sanatçıların siyasetten uzak yetiştiğini belirten Erkal şunları söyledi: "Siyaset, sanatın görevlerindendir. Ancak şimdi kim yapacak? Son zamanlarda siyasetten uzak bir sanatçı kuşağı yetişti. Sanat bir şeyleri çözemez ama bazı konular üzerinde tartışma yaratabilir, onları gündemde tutabilir."

BELGESEL OYUN
Dostlar Tiyatrosu olarak, bunu görev bildiklerini belirten Erkal, ocak ayında da kendi yazıp yönettiği 'Sivas '93' adlı oyunla seyircinin karşısına çıkacak. Oyunda; 14 yıl önce Sivas'ta, Madımak Oteli'nin kundaklanması ve 37 aydının ölümü işleniyor. 'Sivas '93'le Türkiye'nin yakın dönem siyasi tarihinde bir kesite ayna tutmayı hedefleyen Genco Erkal, bu olayı yeniden gündeme taşımaya yaz aylarında karar verdiğini söyledi. Erkal'ın, 'belgesel oyun' olarak nitelediği 'Sivas '93'te kendisiyle birlikte Meral Çetinkaya, Yiğit Tuncay ve Murat Tüzün gibi oyuncular rol alıyor.