kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sınır ötesi çözüm getirmez

25.11.2007
- Ya sınır ötesi operasyon olasılığı?
- Sembolik ve işlevsiz bir şey. Bu olasılığın karşısında olmakla birlikte, PKK ile savaşma hakkınızı da teslim ediyorum. Ama PKK ile, sınır ötesinde mücadele edemezsiniz; bu sorunu çözmez. Bir dağı bombalamak, sorunu çözmez. PKK ile, tartışarak ve Irak Hükümeti ile görüşüp sorunu onlara çözdürebilirsiniz. Türk Ordusu'na değil...

- Acaba Türkiye'yi 'Bosna'laştırmaya mı çalışıyorlar?
- Hayır. Bu abartmak olur. Bosna ile bu durumu ilişkilendirmek yanlış. Bosna'nın bir ordusu bile yok. Kaldı ki Türkiye bugün, büyük, onurlu bir ülke. Birçok olanağı var. Bunu Bosna ile karşılaştırmamalı.

- Avrupa'da son dönemde yaşanan siyasi gelişmelere örneğin Kosova, Belçika veya İsviçre seçimlerine yönelik görüşleriniz nedir? Milliyetçilik buralarda da yükseliyor mu?
- Elbette Kosova ile Belçika'yı karşılaştıramayız. Bunlar farklı şeyler. Ama, İsviçre'de bile bugün köktenci milliyetçi bir pozisyon olduğu aşikâr. Ayrıca, bunun bir benzeri Belçika'da da yaşanıyor. Kosova ise ayrı bir mesele. Ama otoriter milliyetçilik elbette bir tehdit ve bizim bunun farkında olmamız gerekiyor.