kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Amazon.com'dan kablosuz kitap okuyucu

AA
19.11.2007
Elektronik ortamda dünyanın parakendeci kitap devlerinden Amazon.com'un kablosuz erişimle elektronik kitap okuyucusu (reader) "Kindle"ın satışına başlayacağı bildirildi.

Taşınabilir okuma aletleriyle ilgilenen tüketicilerin büyük ilgisini çekmesi beklenen Amazon Kindle'ın pille çalışacağı ve 399 dolardan piyasaya sürüleceği belirtilirken, kullanıcılarına kitapları, gazeteleri ve blogları kablosuz bağlantıyla indirme olanağı sağlayacağı kaydedildi.

Yaklaşık 250 gram olan aletin Amazon.com'dan indirilen ve her biri yaklaşık 10 dolar olan 200 kitabı taşıyabileceği bildirildi.

Beyaz renkteki küçük Kindle'a kitap indirmek için bilgisayara gerek olmadığı ve bir kitabın tamamının bir dakikadan daha az sürece indirildiği kaydedildi.

İnternet kanalıyla kitap satışlarının sınırlı olduğu ve bu tip aletlerin henüz beklenen ilgiyi görmediği bildirilirken, bir uzman, cep telefonlarında kullanılan EVDO teknolojisiyle çalışacak Kindle'ın yaygınlaşmasının şirketin sunacağı imkanlara bağlı olduğuna dikkati çekti.

ABD'nin Seattle kentinde kurulan Amazon.com, internet üzerinden kitap satışıyla işe başlamış, ancak daha sonra elektronik aletler de satmaya başlamıştı. Site, herşeyin satıldığı eBay şirketinden sonra dünyanın internet üzerinden en büyük ikinci parakendeci sitesi konumunda bulunuyor.