kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Esen EVRAN
HABERİNİZ OLSUN

Starbucks'ta kıvrılıp uyumak serbestmiş

Starbucks Türkiye Genel Müdürü Can İkinci'ye "Ne olacak bu kadar kahve zinciri?" diye sordum, bir dokunup bin ah işittim. Starbucks Türkiye'ye gelene kadar gerçekten de bu konseptte kahve zinciri birkaç taneydi. Şimdi her gün yeni bir kahve zincirinin Türkiye'ye geleceği duyuruluyor. Can İkinci dertli, çünkü kiralar çok yükselmiş. İkinci, "Bankalar şube açıyor, cep telefoncular, elektronik marketler büyüyor ve yer bulmak çok zorlaştı" diye yakınıyor.
Peki yeni zincirler gelecek ve herkes iş yapacak mı? Yoksa farklılaşarak mı rekabet edecekler? Starbucks'un iddiası ilginç, sadece "En iyi kahve bizde" demiyorlar. "Biz insanların üçüncü adresi olmak istiyoruz" diyorlar. Bu ne demek? Müşteriler alsınlar laptop'larını, isterlerse sadece bir bardak su içip bütün gün çalışsınlar. Ya da ne bileyim veli toplantısı yapsınlar, altın günü düzenlesinler. Çok yorgunlarsa da bir kanepeye kıvrılıp uyusunlar.
Şaka değil bu, bazı Starbucks'larda kanepeye uzanıp uyuyanlar bile oluyormuş. Hele bir tanesinde her gün sabah 10.00'da düzenli olarak gelip 30 dakika kadar kestiren bir müşteri varmış. "Yani hiç bir şey söylemiyor musunuz?" diye soruyorum İkinci'ye. Gülümsüyor,
"Valla mönüde olsa, üzerine battaniye bile örteceğiz, ama yok."