kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül: "Gerekli görüldüğünde verilen yetkiler kullanılır"

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sınır ötesi operasyonla ilgili, "Yetkiler verildi. Bu yetkiler çerçevesinde gerekli görüldüğünde bu yetkiler kullanılmakta" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iki günlük resmi ziyaret için, ANA uçağı ile Pakistan'a hareket etti. Gül'e eşi Hayrünisa Gül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da eşlik ediyor.

Esenboğa Havaalanı'nda hareketinden önce açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan ve Türkiye arasında derin bir dostluk ve kardeşlik ilişkisi bulunduğunu söyledi. İki ülkenin zor zamanlarında birbirine daima destek olduğunu belirten Gül, ilişkileri her iki ülkenin yarar ve istikrarına katkı sağlayacak şekilde sürdürmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin Pakistan'ın terörizmle mücadelesini ve demokratikleşme sürecini güçlü bir biçimde desteklediğini kaydeden Gül, "Pakistan halkının esenlik ve huzurunu, Türkiye'nin esenlik ve huzurundan ayrı tutmuyoruz" dedi.

3. gün önce yemin ederek ikinci dönem Cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'i, telefon ile arayarak kutladığını söyleyen Gül, Müşerref'in göreve başlamasının ardından ülkeyi ziyaret eden ilk devlet başkanı olduğunu aktardı. Gül, bu durumun iki ülke arasındaki dostuluğun bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

Gül, Müşerref ile ikili ilişkilerin yanısıra bölgesel konuların da geniş bir şekilde elen alınacağını aktardı.

Gül açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Sınır ötesi operasyon ile ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Gül, açıklamaların daha öne yapıldığını hatırlattı. Gül, "Yetkiler verildi. Bu yetkiler çerçevesinde gerekli görüldüğünde bu yetkiler kullanılmakta" şeklinde konuştu.

CİHAN