kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şu anda ne yapıyorsunuz?

14.11.2007
Shuanda, paylaşım sitelerinin oldukça yaygın olarak kullanıldığı günümüzde göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir platform. Shuanda.Net insanların şu anda ne yaptığını biriktiriyor. Webden, msn'den ve cepten sisteme atılan 150 karakterlik kısa mesajlarla çok hızlı bir iletişim sağlanıyor..
Shuanda.Net en basit haliyle "şu anda ne yapıyorsun" sorusuna cevap arıyor. Site kullanıcıları bu soruya web üzerinden, msn'den ve cepten tek bir platforma, shuanda'ya mesaj atarak cevap verebiliyor. Böylece kullanıcı isterse sadece arkadaş listesinde bulunan kişilere isterse arkadaş listesiyle beraber tüm dünyaya çok hızlı bir şekilde şu anda ne yaptığını haber veriyor. Aynı şekilde kullanıcının kendisi de arkadaşlarından haberdar oluyor. Yani 150 karakterlik kısa mesajlarla çok hızlı bir iletişim sağlanıyor.

Bu yepyeni ve tüm iletişim araçlarını tek bir platformda toplayan haberleşme servisinin adı SHUANDA. Shuanda'nın pek çok önemli özelliği var ama en önemli özelliği kullanıcıların cep telefonu ile sms göndererek durumlarında güncelleme yapabilmeleri. Kullanıcı dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, ne yaparsa yapsın, internete bağlı olsun ya da olmasın bu panoya bıraktığı kısa bir mesajla tüm arkadaşları tarafından çok rahatlıkla ve çok hızlı bir şekilde takip ediliyor, aynı şekilde arkadaşlarını takip ediyor. Panodan bir kullanıcıyı takip edenler, bir nevi o kullanıcının seyirci kitlesi anlamına geliyor.

Shuanda'nın bir diğer önemli özelliği de kartviziti. Shuanda kartviziti ile kullanıcılar kendilerine ait sitelere, facebook'larına, myspace ve blogger hesaplarına widget sistemi ile kartvizit yerleştirebiliyorlar. Böylece son durumlarını tüm arkadaşlarıyla zahmetsizce paylaşabiliyorlar.
Shuanda.Net'de arayıp bulunamayan arkadaşlar ya da tanıdıklar türlü şekillerde sisteme davet edilebiliyor. Profil sayfaları kişiye özel tasarımlarla kullanıcı tarafından hazırlanabiliyor. Yazılımcı arkadaşlar Shuanda API'lerini kullanarak uygulamaları geliştirebilir, sitelerini zenginleştirebilir ya da yepyeni siteler kurabilirler.

En merak edilen soru: Shuanda hangi durumlarda işe yarar?

Shuanda, paylaşım sitelerinin oldukça yaygın olarak kullanıldığı günümüzde göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir platform. Shuanda'nın sınırlarını kendi hayalgücünüzle belirliyorsunuz. Kitleleri peşinizde sürükleyebilirsiniz. Kullanım alanlarına verilen birkaç örneği aşağıda görebilirsiniz.

** Çok hızlı ve kolay bir iletişim sağlar: Kullanıcılar kimseyi meşgul etmeden, rahatsız etmeden ve kimsenin vaktini almadan "şu anda ne yaptığını" shuanda'ya kısa bir mesaj olarak bırakır. Böylece bir kısa mesajla tüm arkadaş grubu ya da sistemi kullanan herkes kullanıcı hakkında her an bilgi sahibi olur. Bu mesaj basit bir hal, hatır, durum bırakmaktan acil durumlara kadar her türlü iletişimi kapsar. Kullanıcı bir tek msn mesajıyla tüm arkadaş grubuna basit "günaydın" da diyebilir, ofiste yapılacak çok önemli bir toplantıya geç kaldığında cebinden shuanda'ya bırakacağı bir sms mesajı ile durumundan herkesi haberdar edip toplantıyı da erteletebilir. Tanıdıklarınızla sürekli dirsek teması sağlar.

** Bilgi paylaşımı sağlar: Kullanıcılar paylaşmaya değer flaş haberleri, önemli gelişmeleri shuanda'ya gönderir ve birbirleriyle paylaşır. Maç haberlerini, politikayı, yeni gelen filmleri, doların durumunu ya da konser takvimi merak edenler birbirlerinin arkadaşı olmasalar bile birbirlerinin mesajlarını takip edebilir. Okuduğu, öğrendiği her türlü bilgiyi arkadaşlarıyla paylaşmaktan zevk alanlar panoya kısa mesajlar bırakabilir. Statü belirleyen kullanıcılar arasında bilgi iletişimi sağlanır.

** Yardımlaşma sağlar: 600 YTL civarında dijital fotoğraf makinesi almak isteyen bir kullanıcı shuanda.net'e herkesin göreceği bir mesaj bırakırsa, tanıdığı ya da tanımadığı herkesten makinenin fiyatı ya da her türlü özelliği ile ilgili yardımı kısa mesajlarla alabilir.

** İlan panosu görevi görür: Yeni projesine web tasarımcısı ya da çevirmen arayan bir kullanıcı shuanda.net'e ilan bırakırsa çok kısa bir sürede pek çok yanıt alacaktır. İkinci el bir pikabı nerede bulacağını bilemeyen, uzun zamandır bir kitap arayan, bir filmin ismini günlerdir düşünüp bulamayan kullanıcılar buraya bırakacakları ilanlara hızlı bir şekilde cevap alırlar.

** Link paylaşımı sağlar: Kullanıcının kendisini izleyenlere duyurmak istediği faydalı ya da geyik linkler olabilir. Youtube'dan gelen eğlenceli bir görüntü paylaşılabilir ya da gazete sitelerinden ve büyük portallardan gelen önemli ve ciddi haber linkleri o gazeteleri takip eden herkes tarafından izlenir.

** Toplumsal yönü güçlüdür: Shuanda toplumsal yardımlaşma sağlar. Bir hasta için çok acele kan anonsu bir kısa mesajla shuanda'ya bırakılabilir. Küresel ısınma ile ilgili yapılacak bir konferans anonsu yapılabilir. Bırakılan her anonsla ilgilisine ulaşacaktır. İlgili anonsa verilen cevaplardan anonsla ilgili tüm gelişmeler takip edilebilir.

** Tanıtım amaçlı duyurular yapılabilir: Bir şirket ya da güçlendirilmeye çalışılan bir markanın müşterisiyle ya da kullanıcılarıyla temasa geçmesinin, hedef kitlesine seslenmesinin, iletişim sorununu gidermesinin en hızlı, en etkili ve en ucuz yöntemi shuanda'ya yapılan duyurulardır. Shuanda'ya gönderilecek kısa mesajlar sadece o markayı takip etmek isteyen kesime yani tam anlamıyla hedef kitleye ulaşır.

SHUANDA yaklaşık 1.5 aydır kullanıcıların hizmetinde ve oldukça kullanışlı bir site. Shuanda.Net ile artık bütün dünya her an yayında.