kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÜÇ ORTAKLAR EFK şirketinin ortakları Bahattin Demir, Didem Sözen ve işadamı Cemil Kazancı'nın eşi Ayşe Kazancı Cookshop'lardan 100 milyon YTL ciro hedefliyor.

Kapalıçarşı'nın dâhi çocuğu avm'lere CookShop ile girdi

SİNAN ÖZEDİNCİK
1989 yılında döviz bürosu açarak adım attığı Kapalıçarşı'da adı dâhiye çıktı. Ertuğrul Sağlam'ı Beşiktaş'a kazandırmasıyla da tanınan Bahattin Demir, şimdi avm'lerde. Hedefi, yeni mekânıyla Türkiye'den uluslararası bir marka çıkarmak..
İş adamı Bahattin Demir, 1994 yılında Türkiye'nin en iyi transferini gerçekleştirerek adını duyurdu. Dönemin en popüler oyuncularından, bugün Beşiktaş Teknik Direktörü olan Ertuğrul Sağlam'ı Beşiktaş Futbol Takımı'na kazandırarak adını iş dünyasının ötesine taşıdı. Süleyman Seba yönetimi döneminde Seba'nın prenslerinden biri olarak gösterildi. Ayrıca gece hayatında iyi gezen, çok para harcayan biriydi. Bu zevkini ticari kazanca da dönüştürdü ve geçtiğimiz yıllarda İzzet Çapa ile Banlieue 6080'de ortaklık yaptı. Şimdi ise Bahattin Demir adı, AVM atılımları ile konuşuluyor. Demir, ilk adımı 24 Aralık'ta atıyor ve City's Nişantaşı AVM'de, nişanlısı Didem Sözen ve iş adamı dostu Cemil Kazancı'nın eşi Ayşe Kazancı ile birlikte "Cook Shop" adlı restoran-kafeyi açıyor. Daha sonra sırasıyla 2008 Palladium, 2008 AVM 212, 2009 CarrefourSA Merter ve 2009 Göztepe Park AVM'de şube açıp zincir kurmayı hedefliyor. Demir'in bu projesine destek olan Cemil Kazancı, yılda 250 milyon dolar ciroya ulaşan, Türkiye jenaratör pazarının yüzde 55'ini elinde bulunduran Aksa Jeneratör'ün sahibi.

PARA İSTEYEN AVM'YE GİRSİN
Bahattin Demir, 1989 yılından bu yana Türkiye'deki birçok yeni oluşumun içinde oldu. 1989 yılında ilk döviz bürosu açanlardandı, Deniz Kambiyo ve Çarşı Menkul Değerler adındaki şirketleri kurdu. "O zamanlar ülkeye hizmet amacıyla faaliyete geçtiğimde birçokları bana 'deli' dedi. Ancak bir süre sonra 'dahi' olarak nitelendirildim. Açtığım döviz bürosu ve yaptığım diğer yeniliklerle Kapalıçarşı'nın geçmişteki dahi çocuğu olarak gösteriliyorum" diyor işadamı. İki yıl önce alışveriş merkezlerinin ne kadar önemli olduğunu söylediğinde de kendisine şüpheyle bakıldığını belirten Bahattin Demir, "Bu işin en önemli isimlerinden biri 'Sen delirdin' dedi. Şimdi bu kişinin alışveriş merkezlerine girebilmek için bir sürü ödünler verdiğini biliyorum" açıklamasını yapıyor. Türkiye'nin 150 alışveriş merkezine doğru gittiğini belirten Demir, "Ülkede para kazanmak ve bir yerlere gelmek isteyen bütün girişimcilerin olması gereken tek yer AVM'lerdir. Bakkaldan süpermarkete geçilen sürecin ardından şimdi de AVM'ler var. Değişimi kabul etmediğimiz sürece başarılı olamayız. Önümüzdeki 10 yılda haklı olduğum anlaşılacak" diyor.

MEVDUATLAR BANKADA
Korkmadan girişimci olmanın önemine işaret eden Bahattin Demir, yabancıların Mersin yatırımı sırasında olanları anlatıyor: "Hollandalı bir grup, Alman bir grup yatırımcı ile birlikte, senelik ortalama 20 milyon dolar kira toplamak üzere para getirip, ülkemizin sekizinci büyük kenti olan Mersin'e inandı. Mersin'deki bizim küçük esnafımız ise 'Mersin öldü' diye kendini yerden yere vurdu. Yatırıma gelenleri kovmanın peşindeyiz. Ülkenin içindeki insanlar yüzde 19'luk faizlere inanıp, bankada mevduatlarını tutuyor. Bu noktada önümüzü göremiyoruz. Hatalıyız. Şimdi Mersin'e Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi yapıldı" diyor.
Haberin fotoğrafları