kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Katma değerli ürünler revaçta

DÜNYADA aralarında karides gibi her türlü su ürününün bulunduğu kültür balıkçılığı üretiminin 50 milyon ton olduğunu anlatan Levent Kayı, bu rakamın Türkiye'de 120 bin ton olduğunu söyledi. Türkiye'deki üreticilerin sadece balıkta yıllık ihracatının 20 bin ton olduğunu dile getiren Kayı, "İşlenmiş balık talebinde yüzde 100'ün üzerinde artış var. Makinede balığın büyük kısmı gittiği için elle yapmayı tercih ediyoruz. Eskiden balığı katma değerli ürün haline getiren iki işletme varken, bugün tam kapasiteyle çalışan beş şirket bulunuyor. Kültür balığı ihracatında önemli bir yere geleceğimize inanıyorum" dedi.