kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Bakliyat türlüsü

Malzemeler
*
1 çay bardağı kuru fasulye
* 1 çay bardağı barbunya
* 1 çay bardağı nohut
* 1 su bardağı mısır (haşlanmış)
* 1 adet havuç (küp doğranmış)
* 1 demet taze soğan
* 2 adet kuru soğan (yatım ay doğranmış)
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* Tuz
* 2 adet kesme şeker
* 1 limon suyu
* 1 demet maydanoz
Akşamdan nohutu, fasulyeyi ve barbunyayı iyice yıkayın ve ayrı ayrı ıslatın. Ertesi gün yine ayrı ayrı haşlayın. Başka bir tencereye yağın yarısını koyun kızdırın. Soğanları ilave edip, 2-3 dakika soteleyin. Havucu, taze soğanı, sarımsağı, tuz ve şekeri ilave edin. 5 dakika daha soteleyin. Kuru fasulyenin, barbunyanin ve nohutun üzerini 2 parmak geçecek kadar soğuk su koyun, kaynayınca ocağı kısın. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayınca kadar pişirin. Mısırı limon suyunu kalan yağı koyun. Ateşten alıp, tencerede soğutun. Türlüyü büyük bir servis tabağına alın.

Pastane kurabiyesi
Malzemeler
*
4 su bardağı un
* 4 yumurta
* 1 paket margarin
* 2 su bardağı pudra şekeri
* Fıstık
* Sprey yağ
* Reçel
Mikserle yağı 10 dakika çırpın. İçine diğer malzemeleri koyun. Tüm malzemenin içine yumurtaları teker teker kırın. Kurabiye hamurunu bir krema torbasına doldurup, yağlanmış tepsiye kalp şeklinde sıkın. Kurabiyeleri 180 derece fırında pişirin. Soğuyunca ortalarını oyup içine reçel sürün ve servis yapın.

Baklavalı kek
Malzemeler
Baklava Hamuru :
*
1 yumurta
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* Alabildiği un
Baklava Keki:
*
4 yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 2 su bardağı un 1 kabartma tozu
* 1 vanilya
* 1 su bardağı ceviz
Yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve unla bir hamur yapın. Hamuru önce ikiye bölün sonra 20 beze olacak şekilde ayırın. İlk 10 bezenin arasına nişasta koyarak açın. Kalan bezeyi de aynı şekilde yapıp, bekletin. İçinin kekini çırpın tepsideki hamurun üzerine yayın. İkinci yufkayı kekin üstüne koyun. 200 gram maürgarini eritip, üzerine koyun. 175 derece ılık fırına sürün. Şerbeti için 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su, limon suyunu bir arada pişirin. Üstüne dökün.