kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Catherine Deneuve yöntemiyle 8 yaş gençleşebilirsiniz

SEVDİCAN GÜNEŞ SAĞLIK SERVİSİ
28.11.2007
Yüzdeki ve dekolte bölgesindeki kırışıklıkları ve sarkmaları yok etmek için kullanılan son metot 'Catherine Deneuve yöntemi' adını taşıyor. Paris'teki meşhur Hertzog Kliğini'nin en gözde gençleştirme yöntemi olan bu metot, artık İstanbul'da.....
Pırıl pırıl ve canlı bir cilde sahip olmak isteyen kadınların, bu hayallerine ulaşmalarını sağlayan son icat, Catherine Deneuve Yöntemi adını taşıyor. 1996'dan beri Paris'te uygulanan bu yöntem adını Fransız Sineması'nın efsane ismi Catherine Deneuve'den alıyor. Herkesin hala gençlik yıllarındaki güzelliğini koruyan Deneuve gibi görünmesini sağlamayı hedefleyen yöntem, Türkiye'de ilk kez Dr. Murat Topoğlu tarafından uygulanıyor. Yönteme ilişkin detayları Topoğlu'ndan dinledik...

* Catherine Deneuve Yöntemi nedir? Avantajları nelerdir?
Bu yöntemde cildin üst deri tabakası White Peel dermabrazyon cihazı ile soyuluyor, yani cildin kapısı açılıyor. Daha sonra derinliği ayarlanabilen mezoterapi tabancasıyla ağrısız, acısız, kanama ve morarma olmadan cilt ve cilt altı dokusunu besleyen ürünler cilde veriliyor. Son olarak Paris'te aldığım eğitime ek olarak canlı embriyo hücreleriyle hazırladığım özel maskeyi uyguluyorum. İçinde inci, kollajen, elastin, deniz yosunu ve doğal nemlendirici faktör bulunan bu maske cildi gençleştiriyor. Ayrıca sarkmaları topluyor ve cildi en az 8 yaş gençleştiriyor.

3 AŞAMALI BİR İŞLEM

* İşlemler nasıl uygulanıyor?
Yüz ve dekolte bölgelerine uygulanan bu yöntemi 3 aşamada gerçekleştiriyorum. Birinci aşamada; derinin en üst tabakası 10100 mikron derinliğinde soyuluyor. Cerrahi olmayan bu cilt soyma işlemini alimünyum oksit tozlarıyla gerçekleştiriyorum. Bu tozlar vakum ve özel basınçlı bir cihaz yardımıyla cilde uygulanarak derinin en üst tabakasını soyuyor. Ciltteki siyah noktalar ve cildin en üst tabakasındaki lekeler gidiyor. Derinin en üst tabakasının alimünyum oksit tozlarıyla azaltılması, derinin daha fazla nemlenmesini sağlıyor. Bu akne ve kırışıklıkları azaltıyor. Seanslar sonunda deri altında bulunan kollajen ve elastin lifleri artıyor. Bu da cildin daha genç bir görünüm kazanmasına yardımcı oluyor.

HİÇ CAN ACITMIYOR

* Mezoterapiden farkı ne?
Bu yöntemle, yüz ve dekolte bölgesindeki deri altı dokusuna, tabanca şeklindeki bir cihazla özel bir ilaç karışımı enjekte ediliyor. Hiç can acıtmayan bu karışım, 2 ila 4 hafta arasında uygulanıyor. İlk kısmında yüzün canlanması; ikinci bölümde ise, yüz ve dekolte bölgesindeki sarkıklığının ve gevşekliğinin azalması sağlanıyor.

* Materyaller organik mi?
İşlem sırasında C, Folik asit, Inositol, B3, B5, B6, B2, Thiamin gibi multivitaminler, Magnezyum, Potasyum, Kalsiyum, Amino-asit gibi protein yapı taşları, L-Arginin, L-sistin ve Hyaluronik asit kullanıyorum. Bu ilaçlar tamamen cildin ihtiyacı olan ve cildin yapısında bulunan malzemeler olduğundan kişiler bu uygulamayı istedikleri sıklıkta yaptırabilir.

* Kaç yaş gençleştiriyor?
Bu tedavi; deri altındaki kollajen ve elastin liflerinin artmasına neden oluyor. Ayrıca melanin salgılayan hücrelere engel olarak cildin lekelenmesini önlüyor. Deri altındaki mikro kanlanmayı artırarak cildi daha canlı ve daha gergin bir hale getiriyor. Böylelikle kişilerde 6-8 yaş arasında bir gençlik söz konusu. Bu görünümü korumak için 36 ayda bir, işlem tekrarlanıyor.

* Embriyo hücrelerini nasıl eklediniz bu yönteme?
Cildin genç ve sağlıklı görünümü uzun süre nasıl korunabilir diye yaptığım bir araştırmada, canlı embriyo hücrelerinin kullanılabileceğini gördüm. Buna kollajen, elastin, deniz yosunu ve saflaştırılmış C vitaminini ekleyerek yaptığım maske, cilde 15-20 dakika uygulandığında kadınlar da erkekler de daha mutlu oluyor.
Haberin fotoğrafları